G4Media.ro

Trei aeronave Rafale ale forțelor aeriene franceze desfăşoară în România o misiune…

Sursa foto: Pixabay

Trei aeronave Rafale ale forțelor aeriene franceze desfăşoară în România o misiune de reasigurare pe flancul estic al NATO, în această săptămână

Trei aeronave Rafale ale forțelor aeriene franceze desfăşoară în România o misiune de reasigurare pe flancul estic al NATO, în această săptămână, a anunțat, luni, Ambasada Franței la București, într-un comunicat de presă.

„Forţele aeriene şi spaţiale franceze desfăşoară în România, între 16 şi 20 octombrie, trei aeronave Rafale ale Escadrilei 30 de Vânătoare a Bazei Aeriene 118 din Mont-de-Marsan. Aceste aeronave sunt staţionate la Baza Aeriană Feteşti şi îşi efectuează misiunea cu o amprentă logistică redusă şi doar cu aproximativ douăzeci de piloţi. Aceştia desfăşoară o misiune de reasigurare pe flancul estic al NATO”, se arată în comunicat.

De la începutul conflictului din Ucraina pe 24 februarie 2022, Forţele aeriene şi spaţiale franceze au participat la dispozitivul de misiuni de poliţie aeriană pe flancul estic al NATO, numit „AIR SHIELDING”.

Acest angajament, de obicei condus din bazele aeriene de origine ale aeronavelor, a fost, de asemenea, implementat prin detaşamente punctuale şi uşoare denumite „MORANE” în ţările din Europa de Est şi de Nord.

„În acest context şi pentru prima dată, Forţele aeriene şi spaţiale franceze desfăşoară aeronavele de luptă Rafale în România timp de câteva zile pentru a îndeplini misiuni în cadrul NATO. Acest format de misiune, o variantă franceză a conceptului NATO cunoscut sub numele de «Agile Combat Employment (ACE)», constă într-o desfăşurare logistic uşoară datorită unei interoperabilităţi sporite a echipamentelor de susţinere a forţelor aeriene partenere. În această logică de optimizare a resurselor, piloţii francezi lucrează în colaborare cu colegii lor din alte ţări, prin intermediul unor proceduri comune ţărilor membre NATO”, mai precizează Ambasada Franței.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...