G4Media.ro

Tratamentul pentru coronavirus: cursa celor mai buni cercetători din lume – analiză…

Tratamentul pentru coronavirus: cursa celor mai buni cercetători din lume – analiză Le Figaro

Peste 80 de studii clinice au fost lansate în China, iar patru piste au intrat în atenția medicilor din întreaga lume, în condițiile în care numărul persoanelor infectate de noul coronavirus Sars-CoV-2 continuă să crească în fiecare zi și vârful epidemiologic nu a fost încă anunțat, relatează Le Figaro.

Publicația scrie pe larg despre cursa virologilor, geneticienilor, epidemiologilor și doctorilor în găsirea unui tratament pentru coronavirus. Sute de specialiști din întreaga lume și-au abandonat cercetările, pentru a se concentra pe noul virus și a descoperi un tratament.

Total necunoscut acum 2 luni, microbul a infectat deja peste 75.000 de persoane și a dus la moartea a 2000 de persoane, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică România, care a lansat o secțiune cu informații pentru populație despre infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Din punct de vedere științific, situația nu este ușor de urmărit, pentru că lucrurile evoluează cu viteză”, spune Olivier Terrier, cercetător la Centrul internațional de cercetare a bolilor infecțioase, din Lyon. Acesta și-a petrecut ultimele săptămâni în laboratorul securizat al Centrului de cercetări, pentru a izola virusul, pornind de la probele prelevate de la pacienți. Obiectivul său este să obțină cantități suficiente pentru a testa molecule potențial curative.

 

 

 

Photo by Martin Lopez from Pexels

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Romania nu informeaza cu nimic populatia. Protectia civila este inexistenta. Pensiile speciale constitutionale nu pot opri un virus neconstitutional. Nu suntem pregatiti pentru nimic. Pensionarii isi asteapta pensia si atat.
    Am citit in presa din euorpa cu ajutorul lui goagle cum zice un mare personaj adulat de romani ce inseamna coronavirus.
    In final acesta este un razboi economic in desfasurare. Romania va pierde ca si in cazul pestei poricine pentru ca pensionarii speciali neaga dreptul cetatenilor e a exista in romania. de fapt orice nepensionar special este neconstitutional pe acest teritoriu. Asteptam decizia CCR PSDUDMRAALDE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.