G4Media.ro

Transportul școlar din Deva se face doar cu microbuze electrice / În…

sursa foto: Nicusor Dan/ Facebook

Transportul școlar din Deva se face doar cu microbuze electrice / În timpul orelor de curs autovehiculele electrice vor deservi şi alte trasee din municipiu

Din această săptămână, elevii care folosesc transportul în comun pentru a merge la şcoală vor face acest lucru doar cu microbuze electrice, care vor funcţiona dimineaţa sub forma unor curse speciale pentru copii, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara. După aceea, în cursul zilei, autovehiculele electrice vor deservi şi alte trasee din Deva.

Investiția în autobuze și microbuze electrice face parte din planul de mobilitate urbană durabilă al municipiului Deva. Achiziția de mijloace de transport în comun electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din oraș. A doua componentă este modernizare a sistemului de transport public local prin reabilitare a infrastructurii aferente, a declarat primarul municipiului, Florin Oancea.

“Este cel mai mare proiect din fonduri europene pe care Primăria Municipiului Deva l-a a accesat până în prezent. Depășește 20 de milioane de euro, sumă cu TVA-ul inclus. Pot să spun cu mare satisfacție că Deva se află printre primele cinci-șase municipii din România care au un transport public ecologic, un transport public verde”, spune Florin Oancea.

În ceea ce privește cursele speciale pentru elevi, mașinile pe motorină au fost înlocuite cu vehiculele ecologice. Microbuzele electrice au început să circule pe liniile 2 și 4 și parțial pe liniile 3 și 6. Sunt cinci microbuze care deservesc aceste trasee.

“Capacitatea la aceste microbuze electrice este 21 de locuri, din care 12 locuri pe scaune și diferența, locuri în picioare. Autonomia pentru un microbuz electric este de 200km/zi iar pentru un autobuz electric de 50 de locuri autonomia este de 300km/zi”, mai spune Florin Oancea.

Ambele proiecte pe fonduri europene vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor, susțin autoritățile locale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Foarte bine procedat, orice ține de îmbunătățirea calității vieții e binevenit… indiferent de ce colț al țării se dau pași înainte.
    👍🏻