G4Media.ro

Transportatorii auto din Italia amenință cu proteste: ”Cheltuim 1.200 de euro pentru…

Transportatorii auto din Italia amenință cu proteste: ”Cheltuim 1.200 de euro pentru un plin”

Sindicatele din transport amenință guvernul de la Roma că vor începe o serie de proteste ce ar putea duce în final la grevă generală, ceea ce ar însemna blocarea economică a întregii țări, scrie Corriere della Sera.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de mărirea prețului combustibililor. „1.200 de euro pentru un rezervor plin, acum câteva luni era 300. Nu se poate continua așa”.

Marco Riccobelli este proprietarul unei companii de transport și lider al unei federații sindicale în Roma. Are 23 de camioane și tot atâția șoferi, dar din cauza prețului combustibilului a fost deja nevoit să tragă pe dreapta două camioane. „Într-un an am avut creșteri la prețul motorinei de 40%”, spune el.

La fel ca el, mii de transportatori din toată Italia cer intervenția imediată a guvernului. „Între timp ar trebui să eliminăm accizele”, propune sindicalistul. Transportul rutier nu s-a oprit niciodată, nici măcar în cele mai grele luni ale pandemiei, „dar nu am primit nici măcar apă sau alt sprijin, iar costurile s-au mărit”.

Unatras, federația națională care reunește toate sindicatele din transportul rutier, a scris guvernului, trăgând un semnal de alarmă și cerând răspunsuri la următoarea întâlnire programată fixată pentru 17 februarie, cu ministrul adjunct al Transporturilor, Teresa Bellanova.

„Ceea ce a lovit lumea transportului rutier este un ciclon înspăimântător. Nemulțumirea este larg răspândită în teritoriu, în rândul companiilor, și generează furie care riscă să ducă la proteste necontrolate”, avertizează asociațiile.

„Guvernul nu poate ignora această urgență, întreprinderile mici și mijlocii se prăbușesc, costurile pentru aprovizionarea cu combustibil reprezintă 30% din costurile totale de exploatare”, spune Asociația Societăților de Transport Auto, care explică modul în care majorarea impozitului influențează afacerile.

În Italia, amintesc sindicaliștii, 80% din mărfuri sunt transportate pe autostrăzi. În această situație, există riscul să devină ”mai convenabil pentru noi să oprim motoarele, decât să continuăm deplasarea”.

În săptămânile următoare vor începe demonstrații ale transportatorilor rutieri în toată Italia.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Vinovatii? Mario, Ursula, Emanuel, etc.

    • Detalii? Sa aruncam așa cu nume poate oricine

    • Draggy, postac obosit, iar ai uitat sa iti iei pastilele? Doua zile ai rezistat sa nu te legi de tot ce misca in jur. Asta dupa o saptamana de absenta. Cum ai reusit sa scapi de la Socola?

    • Tehnica trolilor: scriu o aiureala folosind clona mea dupa care tot ei raspund si baga in aceeasi oala toate comentariile mele cu aiurelile lor facute de pe clona. Sunt disperati rau de tot ca le stric propaganda.

  2. Detalii? Poate ca ecologismul de tip Greta al EU.

  3. 40%, ori 400%? Ceva nu se pupa!