G4Media.ro

VIDEO Transport în comun blocat la Constanța, șoferii de autobuze în grevă…

sursa foto: Info Sud-Est

VIDEO Transport în comun blocat la Constanța, șoferii de autobuze în grevă pentru salarii mai mari. Primarul Chițac: E responsabilitatea companiei, nu a primăriei

Update 14.33: Greva șoferilor continuă și după-amiază. Primarul Vergil Chițac i-a criticat pe șoferii companiei pentru că ”i-au privat pe constănțeni de serviciul pe care ei îl plătesc”. Într-un mesaj public, Chițac arată că ”în 2020, CT Bus a avut 724 de salariați, care au atras o cheltuială de circa 55 de milioane de lei. Asta înseamnă un salariu lunar mediu net de 3700 lei la nivel de companie. Păstrând proporția de mai sus, deducem că 3100 de lei vi i-au plătit locuitorii orașului, iar restul de 600 lei i-ați produs dumneavoastră (…) Soluția creșterii veniturilor ține de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetățenii și de creșterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupați dumneavoastră, nu a constănțenilor pe care astăzi i-ați privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc”.

 • Imagini de la greva șoferilor (via Ziua de Constanța):

 

Articol inițial: Transportul în comun din municipiul Constanța este blocat luni, anunță compania CT BUS, citate de Info Sud-Est. Șoferii de autobuze refuză să iasă pe trasee pentru că nu au primit măririle de salariu cerute. Zilele trecute, șoferii au protestat în fața Primăriei Constanța, în subordinea căreia se află compania. Aceștia au invocat salarii prea mici și au cerut condiții mai bune de muncă.

În ședința de Consiliul Local din 29 octombrie, primarul Vergil Chițac a declarat că mărirea salariilor nu revine în sarcina administrației locale, ci este responsabilitatea companiei CT BUS.

Acesta a dat exemplul primarului Emil Boc care i-ar fi spus că Primăria Cluj-Napoca nu mai dă niciun ban companiei de transport în comun.

 • ”Noi cândva am delegat serviciul acesta către această societate comercială pentru a-l eficientiza. Altfel îl păstram la noi ca orice regie. L-am sunat pe actualul primar de la Cluj să văd care este prețul pe kilometru. A zis că nu știe pentru ei nu mai dau niciun ban societății comerciale”, a declarat Vergil Chițac în ședința de CL de vineri.

Primarul a mai spus că CT BUS trebuie să își eficientizeze activitatea pentru că are ”management corporatist”, notează Info Sud-Est.

 • ”CT BUS anunță publicul călător că se află în incapacitatea de a asigura transportul în comun, din cauza unei greve spontane. Astfel, șoferii refuză să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eșuate pentru mărirea salariilor. Vă oferim scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că facem demersuri pentru rezolvarea acestei situații!”, a declarat CT BUS printr-un comunicat transmis presei luni dimineață.

sursa foto: Info Sud-Est

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. a, dosar penal ?

 2. Solutia?
  Prevad scumpirea biletelor, abonamentelor…
  Pana una alta cei de la CT Bus promiteau reconfigurarea traseelor si renumerotarea acestora( sunt aceleasi din 1980 ), introducerea unor noi linii de transport actualizate la noua configuratie a orasului…doar vorbe.
  Nici primaria nu s-a obosit sa monteze noile statii pe trasee-stau calatorii in bataia vantului fara nici o protectie…
  Cat priveste marirea drepturilor salariale si a sporurilor, nu mai depindeti de primarie,domnilor…aveti manageri!

  • Menegerii sunt pusi de primarie!

  • Bună seara. Adevărul este , ca știm ca șoferii la ora 5 dimineața sunt pe teren! Dar ,în aceasta situație și instituția și primăria ar tb. Sa aibe un acord ca să nu lase călătorii fără posibilitatea de a merge la serviciu. Pe aceasta pandemie, cine are bani sa meargă la serviciu cu taxi???tot o comunicare de ambele părți, ar rezolva aceasta cerință, pe buna dreptate!!!

 3. Asa baieti #asdas ,#Mario,mama lor de muncitori,pai noi astia de la stat asteptam de aproape un an inca o marire ceva,pai daca le dam astora nu mai luam noi….da ,dupa mintea unora muncitorii trebuie sa-si rupa oasele pe salariul minim.

 4. Cat e venitul lunar?

 5. La ce tâmpiți care ne conduc avem ,
  ne merităm cu prisosință soarta.Cât câștigă un muncitor care muncește din greu? Salariu minim da?Fanfaronii ăștia curați,ignoranți ,plini de ei, care habar nu au să schimbe o banala siguranță și cheamă asistență etc,ăștia sunt conducători auto?Vor salariiarii sa muncească nene,să facă pene ,să spele mașina,nu ordine la maistru,mecanic ,etc.Aia își rup oaseleuncind iar ei stau cu fundul pe scaun și nu ști decât să meargă că roboții pe aceleași traseu.Dacă îi scoți afară pe traseu îi pierzi.Ciocul mic și joc de gleznă .

 6. Nu prea cred că „serviciu public” are prea multă legătură cu „eficiența economică”, altminteri pentru ce mai avem „primărie” (valabil nu doar pentru transportul în comun în orașe).

 7. Elevii, și blonzii merg cu bus.

 8. Salariu de incadrare e de 3400 ron,dar un nou angajat castigă,2800 ron,unde ai gasit tu 7000 ron

 9. Hai salut un salariu un salariu e 3700 lei atâta câștigă unchiul meu , odată a ajuns și la 10000 lei cu sporuri, tikete de masă , Vauchere cadou de sărbători și Vaucher de vacanță de 2500 lei – deci ăștia o duc bine nu ca maică-mea care ia salariu minim pe economie 1383 lei , javrele naibii nu le mai ajung banii nu fac nmk decât să învârtă din volan iar unchiul meu nu a fost la protest deoarece e mulțumit de salariul foarte mare!!!