G4Media.ro

Tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială Under-20 a fost amânată / Guvernatorul…

Sursa foto: Pexels

Tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială Under-20 a fost amânată / Guvernatorul din Bali refuză să găzduiască echipa Israelului / Populaţia Indoneziei este predominant musulmană

Tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială FIFA Under-20, care era programată în această săptămână în Indonezia, a fost amânată, după ce guvernatorul din Bali a refuzat să găzduiască echipa Israelului, relatează News.ro, care citează Reuters.

Asociaţia Indoneziană de Fotbal (PSSI) a declarat că tragerea la sorţi care urma să aibă loc vineri a fost anulată. FIFA încă efectua verificări privind pregătirea pentru turneu.

Turneul cu 24 de echipe este programat să aibă loc în perioada 20 mai-11 iunie în şase oraşe.

Jakarta Post a raportat la începutul acestei luni că guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a scris Ministerului Tineretului şi Sportului, cerând să „ia o decizie care să interzică echipei israeliene să concureze în Bali” din cauza conflictului cu Palestina.

Scrisoarea a fost trimisă şi către PSSI. .„Guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a respins prezenţa echipei naţionale a Israelului la evenimentul Cupei Mondiale U-20 FIFA.. Acesta poate fi un motiv pentru ca FIFA să anuleze tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială U-20”, a spus PSSI.

„Pentru FIFA, refuzul guvernatorului este acelaşi cu anularea garanţiei de organizare care a fost emisă de guvernul provincial din Bali”.

La începutul acestei luni, protestatarii au mărşăluit în capitala Jakarta fluturând steaguri indoneziene şi palestiniene, solicitând să nu se permită participarea Israelului.

Populaţia Indoneziei este predominant musulmană. Majoritatea musulmanilor indonezieni practică o versiune moderată a islamului, dar în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a conservatorismului religios.

În ultimul an, forţele israeliene au făcut mii de arestări în Cisiordania şi au ucis peste 200 de palestinieni, inclusiv luptători şi civili. În atacurile palestiniene, peste 40 de israelieni şi trei ucraineni au murit.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...