G4Media.ro

Totul despre IOS 18: funcții, instrumente, securitate

Sursa foto: Captură video

Totul despre IOS 18: funcții, instrumente, securitate

În podcastul video G4Media „Tech Trends” realizat de Alex Buzică vorbim despre despre noul sistem de operare IOS 18, dezvoltat de Apple pentru dispozitivele iPhone și iPad, care a fost prezentat la începutul acestei luni. IOS 18 promite să revoluționeze modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre Apple și aduce o serie de funcționalități noi și îmbunătățiri impresionante. De la inteligența artificială avansată, la un nivel de confidențialitate și securitate fără precedent, Apple ne arată încă o dată de ce rămâne liderul inovativ al industriei.

„Siri, redă melodia pe care mi-a trimis-o Denis, producătorul meu, cu puțin timp în urmă! Da, ați auzit bine! Acum Siri poate realiza acest lucru datorită noii functionalități Apple Intelligence. Este E-AI-ul care va fi implementat pe dispozitivile iPhone, iPad si Mac, pentru a-l ajuta pe utilizator și pentru a-i face acestuia viața mai ușoară și mai interesantă. În plus inteligența artificială vine cu măsuri de confidențialitate maxime, iar pe IOS 18 vor fi adăugate o serie de funcţii, precum securizarea aplicaţiilor Face ID, Touch ID sau PIN. Mai mult, aplicaţiile sensibile, precum cele de la bănci sau criptomonede, vor putea fi ascunse într-un folder special si super securizat. Iar folderele, la rândul lor, la cererea utilizatorului, se pot face dark, adică întunecate. De fapt tot ecranul poate deveni întunecat, funcție care nu era disponibilă până acum pe dispozitivile Apple.

Cu noile instrumente dotate cu E-AI, utilizatorii iPhone, iPad și Mac vor putea rescrie, corecta și rezuma un text, inclusiv e-mail-uri. Însă ceea ce a uimit pe toată lumea este funcția prin care poți curăța o fotografie. Să ne gândim că suntem într-o piață centrală din Italia, în vacanță, iar pe fundal avem zeci de turiști. Acum, cu noua funcție, îi putem șterge pe aceștia din poză foarte usor, iar peisajul va fi doar pentru noi și persoana iubită.

Și funcția Wallet a suferit schimbări majore, iar în viitorul apropiat utilizatorii iPhone își pot trimite sume de bani doar cu ajutorul smartphone-ului și pot face plăți de pe un iPhone pe altul.

Și dacă până astăzi eram într-o zonă fără semnal de internet și acoperire GSM, acum prin noul IOS 18 vom putea comunica cu cei dragi, pentru că funcția de mesaje va fi conectată prin satelit și va permite comunicare criptată de oriunde din lume! Mesajele vor putea fi trimise așa cum putem accesa 112 de pe telefoanele mobile. Fără semnal și fără internet!

Și vestile bune nu se opresc aici! Utilizatorii iPad, pentru prima oară după zeci de ani, vor dispune de un calculator pentru calcule matematice, lucru care a fost disponibil doar pe primul sistem de operare al primei tablete iPad.

În concluzie, iOS 18 de la Apple reprezintă un pas semnificativ înainte în ceea ce privește inovația și funcționalitatea dispozitivelor mobile. Cu o serie de îmbunătățiri aduse inteligenței artificiale, precum și funcții noi pentru confidențialitate și securitate, utilizatorii pot beneficia de o experiență intuitivă și sigură. De la capacitatea de a crea și personaliza emoji-uri, la posibilitatea de a rezolva probleme de matematică scrise de mână, iOS 18 aduce un nou nivel de interactivitate și utilitate.”

Notă: Alex Buzică este reporter la Radio România Actualități și realizatorul emisiunii Internet cafe difuzată în fiecare sâmbătă de la ora 18:10.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ca să înțelegeți cât de bine știți despre ce vorbiți, „IOS” este un sistem de operare al Cisco.
    „iOS” este sistemul de operare al Apple.