G4Media.ro

Toţi miniştrii din Kuweit şi-au prezentat demisia premierului, la doar o lună…

Toţi miniştrii din Kuweit şi-au prezentat demisia premierului, la doar o lună după formare Guvernului, după o serie de dispute în Parlament

Toţi miniştrii din Kuweit şi-au prezentat marţi demisia premierului, la doar o lună după formarea guvernului, din cauza unor dispute cu Parlamentul, a informat agenţia oficială de presă Kuwait News Agency, potrivit Agerpres.

Vicepremierul şeicul Hamad Jaber Al-Ali Al-Sabah i-a prezentat demisia membrilor cabinetului prim-ministrului şeicul Sabah Al-Khaled Al-Sabah ”în lumina evoluţiilor actuale privind relaţia dintre Adunarea Naţională şi guvern”. Demisia trebuie trimisă spre aprobare emirului Nawaf al-Ahmad Al-Sabah.

Cabinetul anterior a demisionat în noiembrie 2019 pe fondul unor acuzaţii de corupţie şi certuri interne.

Kuweitul este singura ţară din Golf care are un parlament pe deplin ales, cu puteri extinse şi capacitatea de a demite miniştri.

Această demisie survine după anunţul făcut de 38 de parlamentari că susţin o cerere de anchetare a premierului, pe care îl acuză în special că a încălcat Constituţia prin formarea guvernului.

Opoziţia a înregistrat un progres în alegerile legislative din decembrie, câştigând aproape jumătate din cele 50 de locuri. Acesta a fost primul scrutin de când noul emir a preluat puterea în septembrie.

Ţară bogată în petrol, în Kuweit au avut loc de mai bine de zece ani disensiuni între anumiţi parlamentari şi guvern, ceea ce a dus la numeroase dizolvări ale Parlamentului şi ale guvernului.

Sursa Captura video/ MediaoneTV Live

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.