G4Media.ro

Tot mai mulţi copii diagnosticaţi cu diabet / ”Copiii au făcut diabet…

Sursa foto: Pixabay

Tot mai mulţi copii diagnosticaţi cu diabet / ”Copiii au făcut diabet și numai pentru faptul că părinții au plecat și i-au lăsat în grija bunicilor”   

Ioan Petrescu, medic primar diabet și boli de nutriție în cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” spune că mulți dintre copiii diagnosticați cu diabet, încă de la vârste fragede, au părinți plecați în străinătate și că stresul și alimentația nesănătoasă sunt cauzele principale ale bolii, informează Monitorul de Botoșani.

”Copiii care au făcut diabet, neavând nici o afecțiune în familie, numai pentru faptul că părinții au plecat și i-au lăsat în grija bunicilor au făcut această boală. Am avut pacienți care au făcut diabet după un accident de circulație, în care și-a pierdut unul din copii sau cine era în mașină. Nu este de neglijat factorul de stres și mai ales în condițiile în care lucrurile se desfășoară în jurul nostru, așa cum se desfășoară, cred că ponderea acestui factor psihic va fi și mai mare”, a precizat medicul Ioan Petrescu.

De asemenea, sunt cazuri în care copiii au căpătat această afecţiune gravă în urma divorţului părinţilor.

„Este un pacient care a fost diagnosticat cu diabet la doi ani. Acum este student şi are o viaţă normală, deşi este insulino-dependent”, a mai spus medicul primar Ioan Petrescu.

În prezent, în total, la nivelul Secției de Diabet Zaharat a Spitalului Județean sunt în evidență 16.300 de botoşăneni care suferă de această boală, iar peste 3.000 de bolnavi sunt dependenţi de insulină.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Copilul meu a făcut diabet după vaccinul ROR. Îl tratam cu antibiotice pentru un streptococ. Nu m-a întrebat nimeni dacă copilul e sănătos pentru a fi vaccinat. A fost vaccinat la școală., fără acordul părinților.
  Copilul de 2 ani al unei colege a făcut diabet în aceeași perioadă, după același vaccin.
  Coincidențe care ne-au dat viețile peste cap.
  Bineînțeles sunt niște conspirații.
  Generația mea a fost vaccinată cu ce se producea în țară și nu auzeam de atâtea nenorociri.
  Vaccinurile produse de Big Pharma nu știu dacă nu cumva, în ce privește riscul cost-beneficiu, nu produc mai multe prejudicii.
  Mă aștept la multe comentarii negative, pentru că adevărul nu convine.
  Aștept insultele.
  O zi minunată!