G4Media.ro

Tomac, după prima discuție cu echipa de negociere a PNL: România are…

Tomac, după prima discuție cu echipa de negociere a PNL: România are nevoie de un guvern. A existat deschidere din partea premierului desemnat pentru cerințele PMP

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri, după prima rundă de negocieri cu echipa PNL, că a observat că există deschidere din partea premierului desemnat, Ludovic Orban, pentru cerințele PMP – înființarea unei structuri guvernamentale care să gestioneze relația cu Republica Moldova și adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi.

Întrebat dacă i-a cerut lui Orban ca PMP să intre la guvernare, Tomac a explicat că deocamdată s-a discutat doar despre cele două solicitări ale Mișcării Populare și că va mai urma o rundă de discuții pentru stabilirea calendarului de învestire a guvernului în Parlament.

”România are nevoie azi de un guvern, țara are nevoie de un guvern. Am arătat că putem trece peste sensibilitățile care ne despart în mod normal, trebuie să găsim un consesn pentru a da țării un guvern. Deocamdată am stabilit și am agreat că există puncte de vedere care se împletesc în mod natural”, a declarat Eugen Tomac.

Referitor la solicitarea UDMR ca PMP să nu fie cooptată în viitorul Cabinet, Tomac a spus că este punctul maghiarilor de vedere.

”Eu i-am spus premierului desemnat ce trebuie să existe în mod obligatoriu în viitorul program de guvernare pentru a fi susținut de PMP. Abordarea asta frontală că nu e bine dacă vine celălalt face parte din retorica politică. Trebuie să dăm țării un guvern”, a completat Tomac.

Echipa de negociere a PNL în vederea obținerii susținerii parlamentare pentru Guvernul Orban a avut o primă discuție cu cei de la PMP azi de la ora 16:00.

Potrivit unor surse liberale, a fost singura rundă oficială de discuții programată pentru azi, deși Ludovic Orban a avut o întrevedere între patru ochi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Cel mai probabil joi, liberalii se vor vedea cu cei de la UDMR, cu Pro România și cu ALDE.

Echipa de negociere a PNL este formată din Ludovic orban, Raluca Turcan și Florin Cîțu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Guvernul nu trece ,Orban trebuie sa faca prea multe concesii tuturor pentru a fi votat ,daca se intoarce Dancila nu il vad bine pe Johannis nici pe Orban care s-au grabit cu cascavalul.

  2. Ce sa intelegem acum? Ca Tomac primeste un Minister pt Moldova? Halal pomana, de o fi asa…

  3. Ba, dar securistul de vorbea cu Dumnezeu, ce mai face ? A scapat si ala basma curata … 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.