G4Media.ro

Toate școlile din Botoșani ies din scenariul roşu; 76,99% dintre elevi merg…

Toate școlile din Botoșani ies din scenariul roşu; 76,99% dintre elevi merg la şcoală fizic

Nicio şcoală din judeţul Botoşani nu se va mai afla, de luni, în scenariul 3, astfel încât toţi elevii din ciclul preşcolar şi ciclul primar, dar şi toţi elevii din anii terminali vor merge la şcoală fizic, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) și citate de Agerpres.

Ieșirea totală a județului din scenariul rou vine pe fundalul criticilor lansate de primarii de orașe mari în care se testează masiv, care acuză restul județelor că nu testează. Botoșaniul nu oferă date publice despre numărul de teste realizate zilnic.

Astfel, din totalul celor 478 de unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, 297 vor funcţiona în scenariu verde, care presupune prezenţa fizică la şcoală a tuturor elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar. Printre acestea se află şi grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Dorohoi, în condiţiile în care rata de infectare a scăzut sub un caz la 1.000 de locuitori.

Alte 181 de unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea după scenariul al doilea, cu prezenţa fizică la şcoală a preşcolarilor, elevilor din clasele I-IV şi a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a.

În aceste condiţii, din totalul celor 62.721 de elevi din judeţul Botoşani, 48.286, adică 76,99%, vor avea prezenţă fizică la şcoală, iar 14.435, ceea ce reprezintă 23,01%, vor desfăşura activitatea şcolară online.

Foto: Spitalul Mavromati din Botoșani

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In 3-4 săptămâni Botoșaniul va avea cea mai mare rata din România.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.