G4Media.ro

Tinerii interesați de drepturile omului și de istoria Holocaustului se pot înscrie…

Foto: Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România

Tinerii interesați de drepturile omului și de istoria Holocaustului se pot înscrie la Elie Wiesel Study Tour

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute.

Programul va avea loc în perioada 27 august – 9 septembrie 2023 şi oferă 15 burse ce acoperă costurile participării: cazare, mese în regim de demi-pensiune, vizite la organizaţii reprezentative pentru tematica abordată , precum și materiale promoționale, se arată în comunicatul de presă al American Councils for International Education.

Studenții, masteranzii și doctoranzii cetăţeni români cu vârsta între 20 și 27 de ani sunt invitați să candideze pentru participare, înscrierile se pot face în acest formular: https://forms.office.com/r/VVwVn9MtM6

Elie Wiesel Study Tour este la cea de-a șasea ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în România, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Federale Germania în România și Ambasada Statului Israel în România, mai arată comunicatul de presă amintit.

Ediția din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Lagărul de concentrare Dachau, Lagărul de concentrare Theresienstadt, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. Participanții vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare de interes pentru tematica programului.

Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, va conduce dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.

Criterii de eligibilitate:
Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:
• au cetățenie română;
• au minim 20 ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (27 august 2023)
• sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
• au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
• demonstrează interes față de tematica programului;
• sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală, etc.);

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul romania.americancouncils.org.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează