G4Media.ro

Tinerii fermieri vor putea obține de la stat, în regim de concesiune,…

Tinerii fermieri vor putea obține de la stat, în regim de concesiune, 50 de hectare de teren

Guvernul a aprobat joi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru crearea cadrului legal prin care tinerii fermieri vor putea obţine, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare.

„Pe lista suplimentară a şedinţei de guvern, a fost introdus un alt proiect de ordonanţă de urgenţă, de asemenea, pentru aplicarea unui program inclus în Planul naţional de investiţii şi relansare economică al Guvernului Orban; Este vorba de proiectul privind instituirea unor măsuri pentru sprijinul tinerilor fermieri. În acest caz se creează cadrul legal pentru a putea concesiona teren din domeniul public al statului pentru instalarea tinerilor fermieri. Aceştia vor putea obţine, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare”, a declarat Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, la finalul şedinţei de guvern.

 

Sursa Foto: Inquam Photo/protest fermieri

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Puii de securici isi iau teren pt. pensiune. Stati geana pe viitori ‘proprietari’. Poate planteaza niste salcami sa intinereasca padurea dupa ce-au defrisat-o complet …

  2. Sigur ca o sa primeasca, dar in rate, la ghiveci.

  3. Parca daduse PSD Olt o lege conform careia numai cei care sunt deja fermieri pot cumpara teren.

    Asta ce ticalosie mai e? Ce teapa? Ce pacaleala? Ca doar statul roman e crima organizata, n-o sa inceapa sa faca lucruri cinstite.

  4. Tinerii ia calea strainatatii, nu vor sa fie arendasii hotilor si coruptilor.

  5. Se bagă miliarde de euro agricultură dar in schimb mâncăm alimente numai din import. Am ajuns țară exportatoare de materie primă și mâna de lucru. Terenurile, ajutoarele de stat, subvențiile sau toate beneficiile trebuie acordate fermierilor care se asociază, produc, procesează și valorifică producțiile. Se dau subvenții unora care nu lucrează terenul se acoperă de hârtii dar pe teren culturile nu există sau animale declarate pe hârtie nu există în teren.