G4Media.ro

Tichetele educaționale pentru rechizite în valoare de 500 de lei vor ajunge…

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Tichetele educaționale pentru rechizite în valoare de 500 de lei vor ajunge la beneficiari în prima jumătate a lunii decembrie, încărcate – surse

Tichetele educaționale cu care se pot cumpăra rechizite și haine pentru elevi vor ajunge la cei peste 410 mii de beneficiari în prima parte a lunii decembrie, potrivit surselor Edupedu.ro. Ordonanța de urgență nr.83/2023 menționează că cei 500 de lei vor fi acordați într-o singură tranșă, dar nu prevede și un calendar. Aceleași surse mai spun că vor fi livrate deja încărcate cardurile.

Toate tichetele educaționale vor ajunge la cei peste 400 de mii de părinți și beneficiari până la mijlocul lunii decembrie – în prima parte a lunii – spun surse Edupedu.ro. Potrivit acestora, cardurile ar urma să fie livrate deja încărcate.

Tichetele educaționale, acordate prin Ministerul Fondurilor Europene sunt menite să ajute elevii defavorizați să înceapă anul școlar, iar la finalul lunii decembrie se termină al doilea modul de școală.

Termenul până la care părinții au putut depune cererile pentru tichetele educaționale fusese extins până la data de 26 noiembrie, potrivit unei modificări a ordonanței de urgență, publicată în Monitorul Oficial. Urmează ca lista cu beneficiarii finali să ajungă la Ministerul Fondurilor Europene.

Ordonanța de urgență nr. 83/2023 prevede mai mulți pași până la emiterea și distribuirea cardurilor educaționale.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează