G4Media.ro

The Washington Post: Ajutorul SUA pentru Ucraina va depăși 100 de miliarde…

Sursa foto: Twitter / The Cooper Union

The Washington Post: Ajutorul SUA pentru Ucraina va depăși 100 de miliarde de dolari odată ce ultimul pachet de măsuri va fi aprobat

Odată ce Congresul va adopta ultimul pachet de ajutor în zilele următoare, Statele Unite vor fi alocat peste 100 de miliarde de dolari în asistență pentru Ucraina de când Rusia a invadat țara în februarie, relatează The Washington Post.

Cel mai recent pachet de 44,9 miliarde de dolari este inclus în legea omnibus de cheltuieli pe care Congresul se străduiește să o adopte până vineri, pentru a evita o blocare a guvernului. Pachetul este puternic și în ceea ce privește asistența militară și include, de asemenea, ajutor economic.

Până în prezent, Congresul a autorizat peste 60 de miliarde de dolari în toate categoriile de ajutor.

Potrivit Departamentului de Stat, Statele Unite au oferit 19,3 miliarde de dolari în asistență de securitate, care include o serie de rachete, muniții, vehicule tactice și alte echipamente militare – toate acestea fiind menite „să demonstreze angajamentul nostru durabil și ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

În urma anexării ilegale a Crimeei de către Rusia în 2014, Statele Unite au oferit, de asemenea, asistență de securitate Ucrainei, dar la o scară mult mai mică. Ajutorul de atunci s-a ridicat la aproximativ 2,8 miliarde de dolari, potrivit cifrelor Departamentului de Stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pentru spitale , pentru cei fără adapost , pentru copii orfanii , pentru persoanele cu dizabilitati cate miliarde au alocat ? Acolo nu sunt profituri . Pentru o vanzare trebuie să creezi o cerere de produs sau servicii . Deci cat mai multe războiaie pe intreg globul si instigare totală până la anarhie .