G4Media.ro

The Telegraph: Oligarhii ruși fac lobby la Ministerul de Externe pentru a…

Foto: Pexels

The Telegraph: Oligarhii ruși fac lobby la Ministerul de Externe pentru a încerca să evite sancțiunile după invadarea Ucrainei/ ”Vom aplica din ce în ce mai multă presiune”

Oligarhii ruși și organizațiile care au legătură cu Kremlin au început să facă lobby intens la Ministerul de Externe pentru a evita sancțiunile după ce Moscova a invadat Ucraina, notează The Telegraph.

La începutul acestei luni, Viktor Tatarintsev, ambasadorul Rusiei în Suedia, a declarat că Vladimir Putin „nu dă doi bani” pe sancțiuni, în timp ce a încercat să arunce în derizoriu strategia economică a Occidentului.

Informațiile obținute de The Telegraph arată, însă, contrariul și anume faptul că puterea de la Kremlin este deranjată de perspectiva măsurilor economice împotriva Rusiei.

Ministerul de Externe al Marii Britanii ar fi fost contactat de ”oligarhi ruși panicați” și de firme ruse care valorează sute de milioane de lire sterline.

Marea Britanie – care a menținut legătura cu SUA și UE în legătură cu un răspuns economic sever la criza din Ucraina – are pregătită o ”listă neagră”.

Guvernul plănuiește o creștere a sancțiunilor pentru a „strânge lațul” în jurul economiei ruse, cu cât se amplifică orice potențială acțiune militară.

„Toate sectoarele vor fi pe masă, de la energie la apărare, la bancă, chimie și tehnologie. Face parte din strategia noastră (…) Va fi o serie de sancțiuni foarte dureroase pentru Rusia. Este o descurajare clară (…) Va fi o tranșă dură de sancțiuni gata să fie aplicată (…) Vom putea strânge lațul după aceea (…) Vom putea aplica din ce în ce mai multă presiune”, a transmis ministrul de Externe al Marii Britanii, Lizz Truss.

Vorbind la Conferința de securitate de la München din weekend, ea a spus Rusiei că Regatul Unit și aliații săi sunt gata să impună „costuri severe”.

Măsuri de blocare a oligarhilor care își transferă banii sau călătoresc prin Occident ar putea fi adoptate alături de măsuri care îngreunează companiile rusești să strângă finanțare pe piețele de capital.

sursa foto: Pexels 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Mujicii trebuie sa crape in saracie.

  2. toata planeta trebuie sa-i sanctioneze, si nu treptat. opriti gazul rusesc de tot. da va fi greu fara gazul lor, dar nu o sa crapam.

  3. si ce asteptati? tancurile sunt deja peste granita? sanctiunile voastre pana acum doar vorbe goale. hai odata

  4. Au sunat oligarhii rusi, au dat spaga ca sa nu intre pe lista de sanctiuni. Trei dintre ei erau inca mahmuri dupa petrecerile de azi-noapte si au intarziat cu telefonul…acum sunt sanctionati si au conturile blocate. Ce destin …

  5. rusia trebuie doborita economic si financiar. afara din tot ce este Europa inclusiv sport.
    pina nu iasa din Ucraina, Moldova, Georgia…nu trebuie avut mila