G4Media.ro

The Economist: Penurie de muniţie în SUA, producătorii de armament nu mai…

The Economist: Penurie de muniţie în SUA, producătorii de armament nu mai pot satisface cererea / Milioane de americani s-au orientat în pandemie către activiăți în aer liber, vânătoare sau tir sportiv

Statele Unite înregistrează o penurie de materiale necesare producţiei de gloanţe din cauza unei febre generalizate a americanilor faţă de tir sportiv sau vânătoare, care creşte veniturile producătorilor de armament, scrie The Economist, citată de News.ro

Numai doi mari producători – Vista Outdoor şi Olin Corporation – răspund în principal cererii de muniţie în Statele Unite, potrivit săptămânalului britanic.

The Economist prezintă dificultăţile cu care se confruntă armurierii din cauza cererii de muniţie, dând exemplul a două mărci standard în comerţul cu armament, Winchester şi Remington.

Ambele mărci înregistrează o creştere vertiginoasă, potrivit ziarului.

În Statele Unite are loc o goană după arme de foc, iar vânzările şi verificarea antecedentelor – faimoasele ”background checks” -, indicatori despre piaţă, au înregistrat o creştere de aproximativ 40% anul trecut, ”fără precedent”, potrivit The Economist.

Remington a putut astfel să-şi crească preţul de şapte ori şi întâmpină dificultăţi în satisfacerea pieţei.

Întreprinderea are în aşteptare comenzi de onorat în valoare de miliarde de dolari.

Potrivit unor armurieri, consultaţi de către National Shooting Sports Foundation (NSSF), un sinidicat profesionst din cadrul sectorului, ar fi vândut de trei ori mai multă muniţie în primul semestru din 2021, dacă ar fi satisfăcut oferta.

Veniturile Winchester s-au dublat în ultimul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Frica de restricţii în comerţul cu arme de foc i-a determinat recent pe americani să-şi facă stocuri.

Potrivit The Economist, cererea provenea în principal de la bărbaţi albi.

Însă, de această dată, din cauza covid-19 şi a restricţiilor sanitare, milioane de oameni s-au orientat către activităţi în aer liber precum vânătoarea şi tirul sportiv.

Această febră este fără precedent, în măsura în care a cuprins şi femeile şi toate grupurile etnice – hispanici, afroamericani şi asiatici.

Cluburile de tir se multiplică şi sunt tot mai specializate.

Pink Pistols – un grup LGBT în favoarea armelor de foc – are 48 de filiale în Statele Unite, iar deviza lor este ”găseşte pe coneva de calibrul tău”.

Giganţii din industria armelor de foc speră la un singur lucru, şi anume ca această febră să nu scadă, comentează săptămânalul.

Sursa Foto: Inquam / Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cauza psre a fi mai degrabă explozia infracțională relaționată direct de schimbările din sistemul judiciar făcute pe marginea jafurilor în masă intitulate mișcări pentru echitate și sporirea puterii și influenței cartelurilor în urma deschiderii frontierei sudice pentru migrația necontrolată.

  2. „A man without a gun is a subject, a man with a gun is a citizen” – de aia nu se mai gaseste munitzie, si de aia zeama nu va fi obligatorie in USA.