G4Media.ro

Tesla anunţă un profit record, de 12,6 miliarde de dolari, în 2022

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Tesla anunţă un profit record, de 12,6 miliarde de dolari, în 2022

Tesla a câştigat în 2022 mai mult decât a făcut-o vreodată într-un an fiscal, în pofida inflaţiei ridicate, a temerilor privind economia şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, transmite DPA, citată de Agerpres.

Producătorul de vehicule electrice condus de Elon Musk şi-a majorat profitul cu 128% anul trecut, la 12,6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 51%, la 81,5 miliarde de dolari.

De asemenea, Tesla a anunţat că vrea să-şi extindă producţia în 2023 „cât mai rapid posibil” şi continuă să aibă ca obiectiv o creştere anuală de 50%.

Recent, investitorii şi-au exprimat îngrijorarea după reducerile de preţuri anunţate de companie, în contextul concurenţei ridicate de pe piaţa vehiculelor electrice.

În trimestrul patru din 2022, profitul net al Tesla a urcat cu 59%, la 3,7 miliarde de dolari, de asemenea un nivel record. Veniturile au crescut cu 37%, la 24,3 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor.

În pofida rezultatelor financiare foarte bune, preţul acţiunilor Tesla a scăzut cu aproximativ 65% în 2022. Vânzarea de acţiuni Tesla de către Elon Musk pentru a finanţa controversata preluare a Twitter, pentru 44 miliarde de dolari, au fost percepute negativ de investitori.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Bv, fantomas e bogat, se lasa de postat!!🥳🥳

  • Tocmai ce numaram banii de la broker, au ajuns in 30min am ramas surprins.

   Tesla are 28% castig la masina, au 20 mld cash.
   Au vandut 1.3 mil de masini si estimeaza ca vor vinde 1.8-2mil de masini, constrangerea este in productie si nu in clienti. Linia de Cybertruck este in lucru si anul asta incepe productia.
   O masina mai ieftina/mai mica nu apare anul asta pentru ca nu au productie de baterii.
   Asteptam sa anunte unde o sa fie urmatoarea fabrica Tesla.

 2. Nicio directiva clara de la democrati: nicio opinie coerenta sau articulata de la woke europeni. O sa-l uram pe Musk saptamana viitoare.