G4Media.ro

Temperaturi de 50°C prognozate în Pakistan: Şcoli închise, spitale plasate în alertă

sursa foto: Pexels/ Oday Hazeem

Temperaturi de 50°C prognozate în Pakistan: Şcoli închise, spitale plasate în alertă

Autorităţile din Pakistan au ordonat marţi închiderea şcolilor, amânarea examenelor şi plasarea spitalelor în stare de alertă în contextul în care un val de căldură severă a cuprins această ţară şi a dus la temperaturi diurne care vor depăşi cel mai probabil pragul de 50 de grade Celsius în anumite zone, informează DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit oficialilor din Pakistan, aceste temperaturi depăşesc cu 8 grade Celsius valorile normale pentru această perioadă a anului.

Valul de căldură – primul înregistrat de ţara asiatică în noul sezon estival – s-a produs la puţin timp după ploile torenţiale şi inundaţiile care au ucis peste 100 de persoane în urmă cu două săptămâni, evidenţiind astfel apariţia unor tipare meteorologice neregulate.

Temperaturile diurne din unele părţi din sudul şi sud-vestul Pakistanului vor trece cel mai probabil de 50 de grade Celsius în timpul acestui val de căldură, a anunţat Sardar Sarfraz, directorul Agenţiei pakistaneze de meteorologie.

Va fi pentru al treilea an consecutiv când temperaturile vor depăşi pragul de 50°C în Pakistan, un nivel care generează un risc imens pentru sănătatea oamenilor şi a animalelor, a precizat el.

Şcolile din provincia Punjab, situată în centrul ţării, vor rămâne închise până pe 31 mai pentru a-i proteja pe copii de expunerea directă la soare, a anunţat ministrul Educaţiei din această provincie, Rana Sikander.

Spitalele din Punjab, unde trăiesc peste 100 de milioane de oameni, au primit ordinul de a se pregăti pentru a primi un număr mare de pacienţi, a declarat prim-ministrul provinciei, Maryam Nawaz.

În provincia Sindh din sudul ţării, toate examenele programate în această săptămână au fost amânate pentru săptămâna viitoare, când meteorologii se aşteaptă ca valul de căldură să scadă în intensitate, a anunţat ministrul regional Sharjeel Memon.

În nordul muntos al Pakistanului, autorităţile locale se pregătesc pentru evacuarea populaţiei după emiterea unor avertizări conform cărora valul de căldură ar putea duce la inundaţii provocate de revărsarea unor lacuri glaciare în regiunile Himalaya, Karakorum şi Hindukuş.

Sute de oameni mor în Pakistan în fiecare an din cauza unor incidente provocate de schimbările climatice, în timp ce alte câteva mii de persoane îşi pierd locuinţele şi mijloacele de trai în această ţară care nu contribuie aproape deloc la emisiile globale de carbon, potrivit statisticilor oficiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează