G4Media.ro

Tătaru: În acest moment nu luam în considerare o carantinare a judetelor,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tătaru: În acest moment nu luam în considerare o carantinare a judetelor, vom studia fiecare caz în parte/ Avem o scădere a numărului de cazuri față de zilele precedente

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că Guvernul nu ia în considerare la acest moment măsura carantinării unor județe, după ce în presă au apărut speculații că județul Brașov ar putea fi pus din nou în carantină după ce numărul cazurilor a crescut semnificativ.

”În acest moment nu luam în considerare o carantinare a judetelor, vom studia fiecare caz în parte”, a spus ministrul Sănătății, care a precizat însă că măsură carantinării ar putea fi luată dacă acest lucru se va impune.

”Avem o scădere a numărului de cazuri față de zilele precedente, în acest moment controlăm”, a declarat Tătaru.

Context

214 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 8.948 de teste prelucrate, iar alte 16 decese au fost raportate. Bilanțul total al infectărilor ajunge la 24.505, iar numărul deceselor la 1.539.

Proporția noilor cazuri în numărul de teste prelucrate este de 2,39%, față de 6% cu o zi în urmă.

În timp ce în unele județe, precum Brașov, Botoșani, Iași, Suceava și în București se înregistrează de o săptămână creșteri zilnice semnificative, județul Caraș Severin nu a mai confirmat niciun caz de o lună de zile.

În prezent 200 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate, cu 156 mai multe față de luni.

În România, în acest moment sunt active 5.779 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Dintre cele 16 decese raportate în ultimele 24 de ore, o persoană nu avea comorbidități.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Virusul își pierde din putere. Retrogradat de la tigru la pisică sălbatică de Dr. Matteo Basseti din Italia.

    https://m.mediafax.ro/externe/noul-coronavirus-isi-pierde-din-putere-spune-un-recunoscut-medic-italian-19215113

    • Oare? In Bergamo peste 50% au facut boala, imunitatea de turma fiind aproape. Nu acelasi lucru se poate spune despre Romania, cu cele 20 de mii si ceva de infectari. Da, e o varianta ca ar disparea… dar cresterea cazurilor la nivel de glob contrazice flagrant ce spune distinsul medic italian.

  2. Bine ar fi să nu ne riscăm pieile pentru că în lume lucrurile sunt sumbre. Iar oamenii s-au relaxat nepermis de mult într-o inconștiență totală.

  3. HOPA!!!S-a sesizat Dna-ul sau trebuie începută campania electorală și,parcă nu este așa funny doar cu 3 insi cu masca pe fata!!!

  4. Asa ceva!!!Probleme cu dna la unifarm?Sau necesitatea campaniei electorale scade numărul de îmbolnăviri??De ce nu s-a menținut restrictionarea accesului în țară pentru Italia și Franța,pentru Germania???Ati distrus economia dar,trebuie să circule diaspora din zonele cele mai infectate???