G4Media.ro

Tătaru, despre controlul de la Institutul „Matei Balş”: Acuzele sunt şi de…

Tătaru, despre controlul de la Institutul „Matei Balş”: Acuzele sunt şi de natură economică. Vreau să văd în ce măsură s-au derulat achiziţiile de medicamente, de aparatură medicală

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat luni că acuzaţiile de la Institutul „Matei Balş” sunt şi de natură economică, nu doar privind conducerea secţiei de Terapie Intensivă. El a adăugat că va mai dura analiza corpului de control pe care l-a trimis acolo şi că doreşte să vadă în ce măsură s-au derulat achiziţiile de medicamente şi aparatură medicală, transmite News.ro.

„Acum o săptămână am trimis acest corp de control. Acuzele sunt şi de natură economică, a achiziţiilor şi economică. Trebuie să verificăm tot, când avem un răspuns îl vom da. Vreau să văd în ce măsură s-au derulat achiziţiile de medicamente, aparatură medicală”, a declarat Nelu Tătaru luni la Digi 24.

Pe 23 iulie, Nelu Tătaru a anunţat că a dat dispoziţii să fie trimisă corpul de control la Institutul „Matei Balş” pentru a face verifică în legătură cu situaţia sesizată de Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI), condusă de medicul Şerban Bubenek, privind persoana care este la şefia secţiei ATI, care nu ar avea expertiză de specialitate. Ministrul Sănătăţii a precizat că, ulterior, vom vedea dacă se confirmă situaţia sesizată şi „în ce măsură cineva care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă”.

SRATI a anunţat că se opune detaşării medicilor şi asistenţilor ATI la Institutul „Matei Balş”, acuzând un abuz de putere comis de directorul institutului, medicul Adrian Streinu Cercel, care de 11 ani nu a organizat concurs pentru conducerea Secţiei de Terapie Intensivă, secţie care, contrar dispoziţiilor legale are la conducere un medic care nu este de specialitate.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ce alegeri,ce alte vrajeli …. Din toamna odata cu racirea atmosferei (fereasca Dumnezeu de deschiderea scolilor,ptr ca de acolo vor pleca adevarate bombe de sars cov 2) vor culege roadele meltenismului manelist ce caracterizeaza majoritatea societatii actuale din Romania,plus efectele propagandei ruso/p$diste anti masuri de protectie,de o iresponsabilitate cel putin rauvoitoare,daca nu chiar criminala. Despre asta va fi vorba din toamna https://www.cbc.ca/news/world/melbourne-covid-19-curfew-1.5672721

  2. Alo, Guvernul? Domnul Orban? Pe cind un control si la IFIN-HH care musteste de coruptie, incompetenta si ilegalitati?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.