G4Media.ro

Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell

Sursa foto; Unsplash / Guillaume Périgois

Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a declarat joi şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, avertizând că Uniunea nu se poate baza doar pe SUA pentru a ajuta Kievul, transmite Reuters, transmite Agerpres.

‘Avem (sisteme) Patriot, avem sisteme antirachetă. Trebuie să le scoatem din cazărmile noastre, acolo unde se află pentru orice eventualitate, şi să le trimitem în Ucraina, unde războiul face ravagii’, le-a declarat Borrell reporterilor în marja reuniunii miniştrilor de externe din grupul G7, pe insula italiană Capri.

‘Altfel, sistemul de electricitate din Ucraina va fi distrus. Şi nicio ţară nu poate să lupte fără a avea electricitate în case, în fabrici, online, pentru tot’, a adăugat el.

Problema apărării antiaeriene a Ucrainei este un subiect cheie pentru miniştrii reuniţi în Italia, după un apel al Germaniei miercuri către UE şi NATO de a face mai mult pentru a ajuta Kievul.

‘Sunt sigur că vom face acest lucru, dar trebuie să o facem rapid’, a mai afirmat Borrell, spunând că regretă faptul că ‘politica internă’ din SUA întârzie un pachet de ajutor foarte necesar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari.

‘Nu putem doar să ne bazăm pe Statele Unite. Trebuie să ne asumăm (propria) răspundere şi să nu mai spunem ‘oh, o vor face Statele Unite”, a subliniat Borrell.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...