G4Media.ro

Țările membre ale G20 s-au angajat să protejeze piața muncii, puternic slăbită…

Țările membre ale G20 s-au angajat să protejeze piața muncii, puternic slăbită de pandemia de Coronavirus

Miniştrii muncii din țările membre ale G20 s-au angajat joi să protejeze piaţa muncii, care a fost puternic slăbită, la nivel global, de pandemia noului coronavirus. „Nu putem permite ca boala COVID-19 să agraveze inegalităţile, inclusiv pe cele legate de gen, de pe piaţa muncii şi să submineze progresul obţinut până acum”, au declarat participanţii la încheierea unei reuniuni în sistem de videoconferinţă organizată de Arabia Saudită, care deţine în prezent preşedinţia G20, tranmite AFP, conform Agerpres.

„Ţările noastre vor continua să exploreze modalităţile de a sprijini companiile şi angajatorii, în special întreprinderile micro, mici şi mijlocii, pentru a menţine ocuparea forţei de muncă şi a sprijini lucrătorii afectaţi în această perioadă plină de provocări. Măsurile vor fi elaborate în funcţie de circumstanţele naţionale. Acestea vor putea include transferuri de fonduri, credite fiscale, subvenţii, împrumuturi şi ajutoare pentru salarii”, au transmis miniștrii.

Prin pandemia noului coronavirus piaţa mondială a locurilor de muncă se confruntă cu cea mai „gravă criză de după cel de-al doilea război mondial”, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), care a estimat la 1.25 miliarde numărul persoanelor cu risc ridicat de concediere sau reducere a salariilor.

Ţările Arabe şi Europa ar urma să fie puternic afectate din punct de vedere al populaţiei dar, în cifre absolute, Asia-Pacific este regiunea care ar urma să sufere cel mai mult în această perioadă a anului, potrivit OIM.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, la rândul său, împotriva oricărei relaxări a măsurilor de protecţie împotriva noului coronavirus din partea statelor dornice să relanseze economiile intrate în recesiune după săptămâni de aplicare a unor măsuri restrictive.

Sursa Foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Banc.Să vorbești despre combaterea inegalității de gen de pe piața muncii la o conferință din Arabia Saudită.Marxiștii ăștia le au cu bufoneria dar, ca și clownul cel rău din cultura americană, sânt scârboși priviți de aproape.

  • Da:))
   Inegalitatile de gen sunt marea problema in perioada asta:))
   Bancile centrale vor printa cash si vor imprumuta statele ca sa plateasca fraierii in viitor prin taxe si impozite ridicate.
   Frumos in socialism, nu? (socialism pt elite, pt ca ei fac profitul)
   #GoldIsMoney
   #SilverIsMoney

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.