G4Media.ro

Țările baltice cer Germaniei să trimită „acum” tancuri Leopard în Ucraina

Sursa Foto: www.army-technology.com

Țările baltice cer Germaniei să trimită „acum” tancuri Leopard în Ucraina

Letonia, Lituania și Estonia cer Germaniei să trimită „acum” tancuri Leopard în Ucraina, la o zi după ce aliații nu au reușit să ajungă la un acord privind furnizarea de tancuri grele pentru armata ucraineană, transmite The Guardian.

Ministrul leton de externe Edgars Rinkēvičs a scris pe Twitter: „Noi, miniștrii de externe [Letonia, Estonia și Lituania], solicităm Germaniei să furnizeze acum tancuri Leopard Ucrainei. Acest lucru este necesar pentru a opri agresiunea rusă, a ajuta Ucraina și a restabili rapid pacea în Europa. Germania, în calitate de principală putere europeană, are o responsabilitate specială în această privință.”

 


Apelul lui Rinkēvičs vine la o zi după ce un summit militar la baza aeriană Ramstein din Germania nu a reușit să obțină acordul guvernului german de a trimite tancuri grele în Ucraina.

Ministrul apărării Boris Pistorious a declarat: „Trebuie să punem în balanță toate argumentele pro și contra înainte de a decide astfel de lucruri, pur și simplu”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Lista de wunderwaffen ucrainene:

  Javelin
  Bayraktar
  Himars
  Leopard

 2. Hai, trimiteti tancurile! Va spargem si cu tancurile voastre ba!

  • Cred ca ai spart sticlă de vodka si esti nervos

  • Vct, ori iti place sa debitezi doar ineptii, pentru a-i enerva pe ceilalti, ori esti complice la crime impotriva copiilor si a celorlalti civili ucisi in acest razboi aberant.

 3. Germania nu trebuie sa trimita decât 14 bucăți ca sa dea startul, se vor găsi si alte țări sa doneze cel putin 50 de bucăți.
  Leopardul cât și Abrams sunt vechi ca concept, nu mai reprezintă secrete pt ruși.

 4. Pur și simplu așa sunt nemții, niște indeciși, niște molâi, incapabili de a trece la acțiune. E evident pt oricine îi cunoaște că urmează decăderea Germaniei. Pur și simplu nu îi califică nimic la titlul de „locomotiva Europei”.

 5. Sa le ceara americanilor si britanicilor, ca ei i-au impins spre razboi.

 6. cand te cheama „Boris” e cam greu sa trimiti tancuri Ucrainei.

 7. Ucraina cu aliații ei atacă Nord stream și Germania trebuie sa le dea tancuri! Adică nu ajunge că au fost „scuipați” de minim 10 miliarde de dolari dar sa mai și lingă scuipatul!?