G4Media.ro

Tăriceanu, dezlănțuit împotriva colegilor din ALDE european și împotriva Parlamentului European: Se…

Tăriceanu, dezlănțuit împotriva colegilor din ALDE european și împotriva Parlamentului European: Se dedau unei practici de acuzare publică ce ne aduce aminte de trecutul totalitatist

Călin Popescu Tăriceanu a transmis o scrisoare către liderii ALDE european, în care critică în termeni duri votarea rezoluției referitoare la statul de drept din România în Parlamentul European. Tăriceanu își atacă și colegii din ALDE, dar și Parlamentul și Comisia Europeană. ”Ca liberali, suntem foarte îngrijorați să vedem că grupul ALDE și Parlamentul European în ansamblu se dedau unei practici de acuzare publică ce nouă, românilor, ne aduce aminte de trecutul totalitarist (…). Suntem deja obișnuiți cu Comisia Europeană, care tratează unele state membre drept vinovate, dar suntem neplăcut surprinși să vedem că Parlamentul European urmează acest tip de proceduri”, scrie Tăriceanu.

Redăm mai jos un fragment din scrisoare, publicat de Digi24

”Regretăm profund că grupul ALDE nu s-a consultat cu noi sub nicio formă instituțională atunci când s-a poziționat față de Rezoluția Parlamentului European referitoare la statul de drept în România, din 13 noiembrie 2018. Respectiva rezoluție se bazează aproape în întregime pe relatări deformate ale chestiunii în discuție, furnizate de părți interesate, mai precis pe „comunicări”, „schimburi de vederi”, „opinii”, „relatări”, „dezbateri despre amenințarea la adresa statului de drept în România” și „repetate proteste de masă”.

Chiar dacă rezoluția afirmă că UE pleacă de la prezumția unei încrederi reciproce că statele membre acționează în conformitate cu democrația, statul de drept și drepturile fundamentale, o asemenea prezumție lipsește total din textul documentului. Nu este menționată nici măcar o poziție a ramurilor executivă, legislativă sau judiciară ale Guvernului român. Rezoluția în ansamblul său pornește de la o neîncredere profundă în autoritățile române și de la o prezumție de vinovăție în legătură cu oficialii români.

Ca liberali, suntem foarte îngrijorați să vedem că grupul ALDE și Parlamentul European în ansamblu se dedau unei practici de acuzare publică ce nouă, românilor, ne aduce aminte de trecutul totalitarist. Nimic nu e mai puțin liberal și mai străin de tradiția politică europeană decât o Adunare reprezentativă care se angajează în acțiuni acuzatoare la adresa unora dintre membrii ei. Suntem deja obișnuiți cu Comisia Europeană, care tratează unele state membre drept vinovate, dar suntem neplăcut surprinși să vedem că Parlamentul European urmează acest tip de proceduri, menite să dividă și să submineze încrederea reciprocă, pe care, altminteri, are datoria să o realizeze între cetățenii tuturor țărilor pe care le reprezintă.

Cu toate acestea, apreciem că unii membri ai grupului ALDE au votat împotriva rezoluției și sperăm că modul lor critic și echilibrat de a gândi va deveni în viitor un model de comportament pentru toate partidele liberale membre și pentru europarlamentari independenți”.

Scrisoarea este semnată de Călin Popescu Tăriceanu în calitate de lider al ALDE, dar și de președinte al Senatului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. O sa fii dat afara din familia ALDE din Europa, bou prost ce esti.
  Si nici n-o sa ajungi in al doilea tur la alegerile din 2019. 🙂

 2. In calitate de pres al senatului ?! Pai ?! Nu e prea „liberal ” specimenul ? Un ticalos notoriu care face pe miratul si nevinovatul …

 3. ALDE Europa nu va accepta abuzurile statelor mafiote paralele.

 4. Talin Cariceanu e un bou cu pene si multe, multe neveste! Altceva nu prea imi amintesc despre acest individ!…

  • Pai ai putea sa-ti amintesti ocolirea cozii de la permise, biletelul roz trimis lui Macovei sau suspendarea taxei auto (abia introduse) cand a avut nevoie sa-si treaca un transport de masini.

  • Biletelul era pentru Traian Basescu.

 5. Trecutul ala totalitarist in care, daca luai mita, te impusca Ceasca, nu?

 6. E clar, Calin a incercat sa-i prosteasca si pe astia de la ALDE-E.U., asa cum le-a prostit pe cele 5, iar cand s-a vazut trimis la padure, a inceput sa arunce cu mucii pe pereti in stil mioritic…
  Mare dreptate avea nea Dan Amedeo numindu-l ”o canalie, un prost”…!

 7. puscarieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :DDDD
  morjenele pregateste chiftelele :DDDDDDd

 8. Am o veste bună şi una rea pentru tine, tâmpicene
  Vestea bună e că ALDE (ăla din Europa, nu grupul tău infracţional organizat) o să dea un comunicat în care o să-şi susţină punctul de vedere. Mai mult, o să-i înfiereze pe Soros, pe Kovesi, pe Johannis, pe Coldea, multinaţionalele care sug sângele boborului şi pe cine mai vrei tu.
  Vestea rea e că va trebui să le virezi cei 800.000 de coco luaţi şpagă …

 9. Tariceanu, sa mori de Citroen!

 10. Tariceanu, in fiecare secunda ai sansa sa faci un atac de cord. Hai, baga-te!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.