G4Media.ro

Țara Hațegului, destinație de iarnă. Parcul Național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor, stațiunea montană…

Sursa foto: Facebook

Țara Hațegului, destinație de iarnă. Parcul Național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor, stațiunea montană Râușor, Biserica Densuș sunt doar câteva dintre atracții / Gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru sărbători este de 50%

Ţara Haţegului poate reprezenta una dintre destinaţiile turistice ale acestui sfârşit de an. Gradul de ocupare permite încă efectuarea de rezervări pentru sărbători. Țara Hațegului este una dintre cele mai ofertante regiuni turistice din țară. Parcul Național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor, stațiunea montană Râușor, Biserica Densuș sunt doar câteva dintre locurile ce pot fi vizitate în zonă, transmite Radio Timișoara preluat de Rador.

Pensiunile și cabanele sunt pregătite pentru oaspeți, spune managerul Asociației Destinația Ecoturistică Țara Hațegului, Anca Rusu.

„Dacă vremea nu permite turiștilor, care ajung zilele acestea în Țara Hațegului, să urce pe munte, atunci avem o ofertă foarte variată la obiectivele culturale, naturale și istorice ale Țării Hațegului. Atenție mare înainte de a vă planifica o vizită la oricare dintre obiectivele noastre, să verificați programul. Am intrat în perioada de iarnă, fiecare obiectiv și-a schimbat programul de funcționare, a trecut la programul special și este foarte important pentru o experiență turistică cât mai plăcută să știți exact care sunt orele de funcționare și să vă planificați vizita din timp, astfel încât să puteți să vă bucurați de cât mai multe peisaje și obiective ale Țării Hațegului”, spune Anca Rusu.

Țara Hațegului poate fi și una dintre destinațiile pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Tradițiile se păstrează, iar mâncarea gătită după rețetele tradiționale este una deosebită.

„Gradul de ocupare, din câte știu eu, la acest moment, este de aproximativ 50%. Foarte mare cerere este în stațiunile montane unde deja a nins, dar și în zona rurală a Țării Hațegului, acolo unde pensiunile s-au pregătit cu meniu special de sărbători. Dacă va fi zăpadă, va fi o experiență turistică și mai plăcută. Bucatele tradiționale nu vor lipsi din oferta turistică și nici tradițiile specifice colinde, pițărăi, călușari, tradiții specifice fiecărui sat al Țării Hațegului”, mai spune Anca Rusu.

Mai trebuie spus faptul că destinația eco-turistică Țara Hațegului concurează acum de la egal la egal cu alte locuri din țară, după un concept dezvoltat începând cu anul 2016.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează