G4Media.ro

Țara gunoaielor ascunse chiar de primării: Garda de Mediu a amendat două…

Foto: G4Media.ro

Țara gunoaielor ascunse chiar de primării: Garda de Mediu a amendat două localități și două firme din Prahova

Garda de Mediu a amendat vineri primăriile din Urlați și Puchenii Mari pentru că au permis depozitarea ilegală de deșeuri pe teritoriul lor, ba chiar ascunderea în pădure a gunoaielor.

Astfel, comisarii de mediu au depistat în Puchenii Mari, cantități ”masive” de deşeuri care erau împinse cu buldoexcavatorul spre pădure, potrivit Agerpres. În localitate, inspectorii de mediu au impus primăriei să curețe zonele afectate de deşeurile rezultate din construcţii, demolări, și gunoi menajer.

Și primăria oraşului Urlaţi a fost amendată cu 50.000 de lei de către comisarii de mediu, după ce preşedintelui Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a acuzat administraţia locală că „doseşte deşeuri”, acoperindu-le cu pământ. Inspectorii de mediu au găsit pe malul râului Cricovul Sărat deşeuri menajere, din construcţii-demolări, toate acoperite cu pământ şi nisip.

„La Urlaţi suntem pe o staţie de transfer, transferul gunoiului menajer către gârlă, către cer, către pânza freatică. Se scurge levigatul din acest gunoi abandonat aici de nu ştiu cât timp. E gunoi amestecat, cât vedeţi cu ochii, lângă localitate. Pute şi va mirosi din ce în ce mai tare. (…) La 300 de metri în faţă este Cricovul Sărat unde avem o groapă de gunoi ilegală pe care primăria în viteză încearcă să o astupe. Încă o dată, aşa sunt depozitele noastre pe fonduri europene. 23 milioane de lei investiţia pentru acest depozit în aer liber de gunoi. Bătaie de joc!”, a comentat Berceanu, într-o filmare făcută la staţia de transfer deşeuri de la Urlaţi.

În plus, comisarii de mediu au aplicat o amendă de 47.000 de lei unei cofetării din Urlaţi, după ce au constatat că deşeurile provenite de la această firmă erau aruncate pe Valea Nucetului, iar o firmă din Mizil care fabrică echipamente de ventilaţie şi frigorifice a fost amendată cu 40.000 de lei pentru abandonarea deşeurilor din demolări/construcţii şi a deşeului de grajd pe malul drept al pârâului Istău.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Romanii sunt un popor iubitor de mizerie.

  2. Nasol cu USR. Nu mai merge treaba ca in ultimii 30 de ani. Mafiotilor, luati masuri ca vad ca USR nu va mai lasa sa va bateti joc de mediu…

    Apropo:

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23591684-sora-gabrielei-firea-este-director-cabinet-sefei-garzii-mediu-institutie-care-putut-sanctioneze-primaria-capitalei-pentru-poluare.htm

    Detalii. Sigur nu era Garda de Mediu inainte ingenuncheata de mafioti, e doar un zvon. Dar Soros, Gates si statul paralel probabil nu o lasa sa-si faca treaba. Eh iata, acum si-o face. Ghinion mafiotilor!

  3. Afacerea Romprest – o încredințare de 450 milioane de euro + TVA
    „Cel mai controversat contract încheiat în timpul administrației Andrei Chiliman (PNL) este de departe cel cu firma Romprest – un contract pe 25 de ani, pentru ridicarea gunoiului din sector, cu o valoare estimată de circa 450 milioane de euro plus TVA.

  4. Pana nu se schimba legea ,sa fie amendati primarii ca persoane fizice , si nu amendate primariile ,nu se va face nimic, ZERO barat,ii doare undeva pe primari ca platesc amenda din banii contribuabililor. Si asta e valabila cu toate institutiile statului .

  5. o mare si spinoasa problema o constituie resturile si deseurile din constructii. vopseluri, ciment, gresii…
    si occidentalilor le-au trebuit mult timp pană sa gasească solutia.
    la sursa. automat declarantul unui santier trebuie sa se doteze de o bena speciala. altfel nu incepe niciun santier. santierele mici la negru si chiar si particularii cu elan de bricoleuri risca o amenda foarte mare. constructorii românasi din vest credeau ca le merge, ca ei sunt mai isteti daca varsa resturile in anumite locuri pustii. unul a fost prins in flagrant de jandarmi dupa ce fusese amendat de doua ori. a devenit un ” exemplu” pentru toti smecherasii.
    camioneta confiscata, amenda de
    30 000 de euro, proces penal si risca … inchisoarea.

    • In unele orase ajungi sa platesti 1000 lei ca sa poti sa iti renovezi apartamentul, daca e sa faci cerere pentru o bena (trebuie sa platesti chiria pentru bena pentru toata perioada renovarii, plus dusul si adusul). E o suma enorma pe care multi nu isi permit sa o plateasca. Rezultatul e deseuri aruncate in camp. Asa cum se subventioneaza altele, pentru curatenia publica ar fi bine sa se subventioneze si micile renovari. O lege care sa diferentieze renovarea unui apartament de renovarea unui bloc sau un santier ar ajuta la reducerea incalcarii legii. In plus, nu este public clar unde poti sa duci in nume propiu niste geamuri pe care le-ai schimbat cu termopane spre exemplu. In afara exista o taxa clara si o locatie bine cunoscuta aferenta fiecarei localitati unde poti sa iti duci astfel de deseuri. Poate exista si la noi, insa nu e o informatie disponibila fiecarui locuitor.

  6. atitia ani romania nu a avut ministru de mediu ? a trebuit sa vina asta hotarit sa stopeze practicile astea Asta nu s-a format in citiva anisori

  7. Unde poti sesiza aruncarea organizata a gunoiului in natura de catre primarii?
    Fara ca primarul sa afle si sa vina sa te extermine…

    • La garda de mediu in Bucuresti- sediul central.
      Trimiteti niste fotografii de la fata locului cu pozitionare exacta luata de pe google map.
      O adresa de mail dedicata pe yahoo fara numele real si un numar de telefon prepay cu o cartela pusa pe un telefon proaspat cumparat , unul ieftin, pentru a fi contactat de garda de mediu. Va sfatuiesc sa mai gasiti niste vecini cu care sa va aliati in aceste demersuri. Cand sunt mai multi care reactioneaza mafiotii vor da inapoi si nu vor mai avea curajul sa vina sa va extermine.