G4Media.ro

Taj Mahal păstrează porțile închise în timp ce India devine a treia…

Taj Mahal păstrează porțile închise în timp ce India devine a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia COVID-19

India a amânat pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahal, din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus în oraşul nordic Agra, de la vizitatorii dornici să vadă monumentul dragostei care datează din secolul 17, relatează Reuters, transmite News.ro.

Autorităţile locale au emis duminică seara un ordin de extindere a măsurilor de închidere a monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor restrictive, care au fost introduse în luna martie.

”În interesul publicului, s-a decis că deschiderea monumentelor din Agra nu este recomandabilă acum”, au anunţat autorităţile districtuale.

Agra, unul dintre primele focare de coronavirus din India, este cel mai afectat oraş din Uttar Pradesh, cel mai populat stat din ţară.

Nu este clar dacă guvernul federal va renunţa la planul de redeschidere a altor monumente din ţară, cum ar fi Red Fort, din New Delhi.

Numărul infecţiilor cu coronavirus din India creşte în cel mai rapid ritm din ultimele trei luni.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat o creştere zilnică record, de 24.850 de cazuri noi, şi peste 600 de decese. Numărul total al cazurilor a urcat la 673.165, nivel apropiat de cel din Rusia, care este a treia cea mai afectată ţară din lume.

Guvernul a început să ridice însă restricţiile din ţara cu 1,3 miliarde de locuitori. În timp ce zborurile internaţionale sunt încă suspendate, au fost deblocate cursele interne, iar guvernul speră că vizitatorii vor începe să vină în unele dintre cele mai populare destinaţii. Regiunile cele mai afectate sunt în continuare supuse unor restricţii stricte.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. India nu are o CCR sa spuna ca e Neconstitutional si un „PSD” care sa ceara demisia Guvernului indian?!

  2. Parca e mai frumoasa Casa Poporului a noastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.