G4Media.ro

Sute de coloniști israelieni atacă satele palestiniene din Cisiordania ocupată, după ce…

Captura X

Sute de coloniști israelieni atacă satele palestiniene din Cisiordania ocupată, după ce un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort

Sute de coloniști israelieni au înconjurat satele palestiniene și au atacat locuitorii din Cisiordania ocupată, au declarat martori oculari pentru CNN, după ce un băiat israelian care dispăruse dintr-o colonie a fost găsit mort.

Corpul lui Binyamin Achimair, în vârstă de 14 ani, a fost găsit în zona Malachei Ha’Shalom, armata israeliană afirmând că acesta a fost ucis într-un „atac terorist”.

Deocamdată nu este clar care a fost cauza morții, iar FDI nu a furnizat încă dovezi că acesta a fost un „atac terorist”.

La scurt timp după aceea, înregistrări video obținute de CNN arată coloniști care incendiază case și mașini în satul Duma, la sud-est de Nablus. În imagini se vede cum fum gros în aer, în timp ce coloniștii trag focuri de armă în zonă. Martorii oculari au declarat că coloniștii au luat cu asalt casele oamenilor, ceea ce a dus la ciocniri cu palestinienii.

Într-o înregistrare video obținută de CNN din Duma, un bărbat a descris situația ca fiind un „război de stradă”.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată ciocniri între palestinieni și coloniști în satele Deir Dibwan și Beitin, la est de Ramallah. Palestinienii sunt văzuți aruncând cu pietre în coloniști, iar vehiculele militare israeliene trăgând cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

 

 

Ultimele atacuri ale coloniștilor au loc la o zi după un atac de amploare în satul Al-Mughayyir, la est de Ramallah, soldat cu moartea unui palestinian, pe fondul căutării lui Achimair. Alte aproximativ 25 de persoane au fost, de asemenea, rănite, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății din Ramallah.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că autoritățile îl caută pe cel care l-a ucis pe Achimair, îndemnându-i pe israelieni să nu le pună piedici.

Publicitate electorală

„Uciderea abominabilă a băiatului Binyamin Achimair, fie ca Dumnezeu să-i răzbune sângele, este o crimă gravă. Transmit sincere condoleanțe familiei sale”, a declarat biroul premierului israelian (PMO) într-un comunicat.

„Forțele IDF și Shin Bet se află într-o amplă urmărire a criminalilor josnici și a tuturor celor care au cooperat cu ei”, a continuat acesta.

Premierul a precizat că forțele de securitate israeliene desfășoară „o activitate operațională și de informații intensă” în zonă și în satele palestiniene, îndemnându-i pe cetățenii Israelului să le permită „să își facă treaba fără obstacole”.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a îndemnat sâmbătă populația să evite să își facă dreptate cu propriile mâini.

„Fac apel la public, lăsați forțele de securitate să acționeze rapid în vânătoarea teroriștilor – acțiunile de răzbunare vor îngreuna misiunea luptătorilor noștri – legea nu trebuie luată în propriile mâini”, a declarat Gallant într-o postare pe X.

Înregistrările video obținute de CNN arată o prezență militară israeliană sporită la un punct de control din apropierea orașului Sinjil, la nord-est de Ramallah.

Semiluna Roșie palestiniană a precizat sâmbătă, într-o declarație, că peste o duzină de palestinieni au ajuns la spitale din Cisiordania, majoritatea răniți de focuri de armă.

Violențele au crescut în Cisiordania ocupată și în Ierusalimul de Est de la atacurile din 7 octombrie. Ministerul palestinian al Sănătății din Ramallah afirmă că cel puțin 462 de palestinieni au fost uciși de forțele israeliene sau în atacuri ale coloniștilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si doar mai rau o sa fie, pentru ca SUA inchide ochii la asta