G4Media.ro

Suspendarea PUZ-urilor pentru sectoarele din București, pe ordinea de zi a Consiliului…

sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Suspendarea PUZ-urilor pentru sectoarele din București, pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va întruni în şedinţă vineri, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând 42 de proiecte printre care unul privind suspendarea unor PUZ-uri coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, dizolvarea Companiei Municipale Turistică şi realizarea unui audit la nivelul aparatului de specialitate şi al entităţilor din subordinea primarului general, transmite Agerpres.

* Proiectele de hotărâre care aprobă planuri urbanistice zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 ar urma să fie suspendate pentru o perioadă de doi ani. Pe perioada de suspendare, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire sau desfiinţare emise de primarul Municipiului Bucureşti şi de primarii sectoarelor vor respecta prevederile documentaţiilor de urbanism anterioare. Prevederile se aplică inclusiv certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire sau desfiinţare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare a hotărârii.

* Dizolvarea Companiei Turistica Bucureşti SA figurează, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri. Conform proiectului, Consiliul de administraţie al societăţii va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor care va avea pe ordinea de zi dizolvarea societăţii. Totodată, va face toate demersurile necesare ca AGA convocată să aibă loc în maxim 45 de zile de la adoptarea hotărârii CGMB. Ulterior aprobării dizolvării societăţii în AGA, Consiliul de administraţie are obligaţia de a selecta lichidatorii.

* Primarul general al Capitalei ar putea fi împuternicit să depună, în numele municipalităţii, dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a ariei naturale protejate Parcul Natural Văcăreşti. În prezent, parcul se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, instituţie publică centrală aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Potrivit proiectului, primarul general va fi împuternicit să desfăşoare procedurile administrative necesare întocmirii dosarului de candidatură.

* Avizarea teraselor amplasate în dreptul clădirilor cu faţade degradate din Centrul Istoric al Capitalei se face condiţionat de existenţa unei declaraţii pe propria răspundere a administratorului operatorului economic, acesta fiind direct răspunzător în eventualitatea apariţiei unor evenimente nedorite, prevede un alt proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa CGMB. Acesta modifică hotărârea CGMB nr. 114/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a teraselor în zonele protejate şi în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti.

Totodată, spre deosebire de forma actuală a hotărârii, conform căreia terasele sezoniere îşi desfăşoară activitatea în perioada 15 martie – 15 noiembrie, proiectul prevede o extindere a intervalului pe durata întregului an.

Avizarea teraselor sezoniere se va face pe lungimea faţadei spaţiului, cu păstrarea unui culoar de acces/evacuare din imobil. De asemenea, se poate aviza amplasarea de terase la imobilele învecinate (stânga/dreapta sau vizavi) cu condiţia obţinerii acordului scris al proprietarului imobilului în cauză fără a stânjeni eventualele activităţi desfăşurate şi fără a bloca accesul în/din imobil. Se interzice amplasarea, compartimentarea spaţiului teraselor cu alte obiecte cu excepţia meselor şi scaunelor.

* Consilierii municipali ar putea aproba contractarea unor servicii de audit pentru modul în care au fost utilizate resursele financiare şi cele umane, în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2020, în cadrul aparatului de specialitate şi al entităţilor din subordinea primarului general al Capitalei. La final, firmele de audit vor trebui să întocmească un raport care va conţine concluzii, recomandări cu privire la eficientizarea utilizării resurselor umane, precum şi, dacă va fi cazul, o informare cu privire la existenţa unor indicii referitoare la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

La toate societăţile în care municipalitatea este acţionar unic sau majoritar se vor stabili următoarele obiective suplimentare: capacitatea fiecărei societăţi de a presta serviciile de interes local stabilite prin actul constitutiv, la standarde de calitate adecvate, cu respectarea unui raport calitate-preţ optim; rentabilitatea financiară.

* CGMB va mai dezbate un acord de asociere privind continuarea proiectului „Linia telefonică de urgenţă pentru prevenirea tentativelor de suicid 116123”, pentru o durată de cinci ani. Acordul ar urma să se încheie între Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Asociaţia de Suicidologie şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

* Un alt proiect vizează digitalizarea patrimoniului bucureştean, prin realizarea unui circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR, cheltuielile urmând să fie cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Proiectul presupune instalarea unor însemne descriptive împreună cu un cod QR unic în dreptul fiecărui monument aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti şi administrarea Direcţiei Generate de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Prin scanarea codului cu ajutorul oricărui dispozitiv mobil cu conexiune la internet, se va accesa o bază de date online, pe un site public, putându-se afla descrierea detaliată a monumentului, a autorilor şi istoricului şi localizarea exactă pe hartă. Se mai au în vedere posibilitatea traducerii site-ului în toate limbile de largă circulaţie internaţională şi asigurarea de alte funcţionalităţi, precum trimiterea unor sesizări cu privire la starea monumentului.

sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Priviţi cum PNL mutilează iremediabil Bucureştiul, dar se şi autodistruge.

  Tot ce au zis în campanie au fost minciuni 100%.

  Votăm în 2024. Nu uităm, nu iertăm.

 2. Nicusoare vezi acum pe cine ai votat si pe cine ai sustinut jmechereste la parlamentare?
  Asa patesc fraierii, sa vedem acum daca mai continui sa fii sclavul mafiei PNL si devii si membru sau revii la ce erai odata facandu-ti mea culpa fata de cei pe care i-ai dezamagit fiind partinitor la parlamentare

 3. Consider că prin această hotărâre, cei mai afectați vor fi cetățenii care au în proprietate câte un teren, și doresc să construiască case unifamiliale, fără a fi dezvoltatori. De asemenea această hotărâre, va provoca șomaj masiv în rândul oamenilor care muncesc în construcții, precum și diminuarea masivă a cererii materialelor folosite în domeniul construcțiilor. Dacă oamenii nu vor mai cumpăra locuințe, va scădea și cererea pentru mobilier și electrocasnice s. a. m. d.

  • Oare o sa va opriti dupa ce betonati si ultimul fie de iarba din Bucuresti sau gasiti voi ceva sa betonati si dupa?

  • A310 minte cu răceala tipică unui psihopat.

   Se poate construi fără PUZ, în baza PUG-ului, dar mafia PSD/PNL ne minte că fară PUZ- uri se blochează tot.

   E un articol foarte bun pe republica, scris de nişte arhitecţi, care explică ruina trimisă de PSD şi PNL asupra Bucureştiului prin aceste PUZ-uri.

  • Cel mai psihopat comentator de pe aici e @gunoiul, cu ura lui viscerala fata de tot ce nu e exact ca el. Taliban userist tipic, spalat pe creier, cu ochi injectati si bale la gura.

  • Singurul spalat pe creier, cu ochi injectati si bale la gura esti tu, Gigi, se vede dupa limbaj. USL-ist taliban, aparatorul hotilor, nici nu mai conteaza daca rosu sau galben.

  • Gunoaiele securiste au scos capul si suiera.

  • Eu cand vreau sa suier, suier!

 4. Daca s-ar suspenda si prostia lu Nicusor & co pnl+usr

 5. După veninul, ura și răutatea care se desprind din postările doamnei Firea pe acest subiect, Sunt convins ca poziția lui Nicușor Dan este cea salutara și corecta. Am văzut ca și penelistii din Consiliul General au revenit la sentimente mai bune, adică aproba în totalitatepropunerile lui Nicușor Dan. Vorba aia crapă fierea!

 6. Doamnelor sau Domnilor, ultimul PUG a fost aprobat prin HCGNB 269/2000, și conține grave erori, în conformitate cu cele susținute de Ordinul arhitecților din România. Oricum eu care nu sunt în colonia Romanica, nu sunt afectat. În rest vă doresc numai de bine.