G4Media.ro

SURSE Viorica Dăncilă a sunat la Cotroceni, dar președintele Iohannis nu a…

SURSE Viorica Dăncilă a sunat la Cotroceni, dar președintele Iohannis nu a răspuns/ I-a transmis că revine mai târziu

Premierul Viorica Dăncilă a sunat la Cotroceni marți la prânz, însă președintele Klaus Iohannis nu i-a răspuns transmitându-i că revine mai târziu, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Președintele Klaus Iohannis este așteptat să anunțe o decizie în privința celor trei propuneri de miniștri: Eugen Nicolicea la Justiție, Tit Liviu Brăiloiu la ministerul pentru românii de pretutindeni și Oana Florea la ministerul pentru fonduri europene.

G4Media.ro a dezvăluit că liderul PSD, Liviu Dragnea, intenționează să-l sară pe șeful statului din procedura de numire a noilor miniștri în cazul în care va refuza să semneze decretele lui Nicolicea, Brăiloiu și Florea, prin restructurarea guvernului, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Problema este că Dragnea depinde de de voința premierului Viorica Dăncilă.

 • Potrivit legii 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului, articolul 37 prevede următoarele: ”Primul-ministru poate cere Parlamentului modificarea structurii Guvernului prin înființarea, desființarea sau, după caz, divizarea ori comasarea unor ministere”. Cu alte cuvinte, premierul Dăncilă are în cele din urmă ultimul cuvânt în ce privește o eventuală restructurare a guvernului.
 • Constituția României, articolul 85: ”Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.
 • Alineatul (2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Această procedură este singura prin care Dragnea și PSD pot impune o nouă echipă guvernamentală în așa fel încât președintele Iohannis să nu mai poată avea un cuvânt de spus, cum se întâmplă în cazul remanierii, când președintele poate respinge o propunere de ministru sau în cazul demisiei/ demiterii guvernului, când președintele poate respinge propunerea de premier.

G4Media.ro a dezvăluit încă de marți că liderul PSD ia în calcul inclusiv scenariul reorganizării guvernului. Acest lucru presupune votarea unei noi echipe guvernamentale în Parlament. În această situație, președintele Klaus Iohannis ia act de votarea noii echipe.

Varianta restructurării guvernului ca formă de a ocoli veto-ul președintelui a fost luată în calcul și în luna ianuarie, când Klaus Iohannis a refuzat numirea unor noi miniștri la Dezvoltare și la Transporturi. O restructurare presupune însă un vot în Parlament, adică testarea majorității PSD-ALDE.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Presedintele este o persoana foarte ocupata si care nu suporta sa fie deranjata.

  • Sunt deranjante timpeniile. Daca tuta ar putea spune ceva coerent ar mai putea exista o discutie cu ea. Numai ca nu intelege nimic. Ce sa vorbesti cu ea? E pierdere de timp. Oricum ce spune nu vine din capul ei, ea doar transmite incoerent mesajul infractorului Dragnea.

  • dacă omul a spus că da marti un răspuns, se apuca tzatza sa il sune de dimineață sa ii bage textele ei fara sens …
   cred ca i-a spus Dragnea: ” suna-l inainte sa dea răspuns convinge-l, ca ne trezim dracu ca ne refuza si miercuri trebuie sa facem restructurare si nu avem majoritate”
   eu cred ca Presedintele le răspunde ca in cazul lui Nicolicea trebuie să analizeze studiile pe care le are omul, si ii mai tine 3 sapt inainte sa ii refuze.

 2. Sa-i scrie pe whastapp..o sa-i dea cu seen :)) Sobolanii fierb
  https://www.riseproject.ro/audio-santajul/

  • Fragmente din discuția Vlad Cosma – Mircea Cosma – Daniel Savu:

   „Daniel Savu: Eu dacă candidez, cu ce voi face, umblu pe străzi… Cu notorietatea care eu o am și le spun lor: „Vreau o primărie transparentă, vreau să fie o uzină pentru dumneavoastră, ploieștenii, eu știu ce trebuie să fac. Asta trebuie să înțelegem noi, că eu mă bag în bătălia asta pentru că sunt om de echipă. Dacă ies primar, vedeți pe cine puneți la Senat. Dar, dacă ies primar, n-o să ne fie rău la nimeni. Pentru că cu mine, dacă ai vorbit o vorbă, e vorbă nene, nu e prosteală ca asta a lui Radu (Radu Oprea – n.r.), că pe mine asta mă calcă pe nervi.
   Vlad Cosma: Pot să zic că și cu Iulică (Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului – n.r.) a fost prosteală.
   Mircea Cosma: Bă, ce ne-a prostit ăsta!
   Daniel Savu: Sebi (Sebastian Ghiță – n.r.) ne-a prostit cu el! I-am spus: Bă, Sebi…
   Vlad Cosma: Da’ eu i-am spus, toată lumea i-a zis: Vezi că o să ne luăm țeapă cu ăsta!

   (…)

   Mircea Cosma: Da’ la nivel central, că nu mai sunt oameni…
   Daniel Savu: Știu, știu.
   Mircea Cosma: Nu mai sunt oameni.
   Daniel Savu: Și asta e o problemă.
   Mircea Cosma: Mare problemă.
   Daniel Savu: Poate ar trebui să plecăm de aici, de la Prahova, cu niște candidaturi pe nivel central, să facem reguli. Ne fac proștii de la Vrancea, de la dracu’, de la Giurgiu…
   Mircea Cosma: Cum e mă că are ăla trei miniștri, mă?
   Daniel Savu: A venit ăla de la Giurgiu, Bădălău ăla, și se crede mare…

   Mircea Cosma: Olguța! Olguța!
   Vlad Cosma: Da’ eu nu înțeleg, pe ăla nu-l luase DNA-ul acum un an?
   Daniel Savu: L-am salvat eu!
   Mircea Cosma: Olguța!
   Daniel Savu: Băi, și noi de la Prahova ne certăm și nu ducem noi la nivel național?
   Vlad Cosma: Noi măcar dacă am avut o problemă am zis: nu candidăm, căcat, dar ăsta, Bădălău ăsta, cum vine?
   Daniel Savu: Bă, omule, da cel mai bine…
   Vlad Cosma: Au tupeu, mă!
   Daniel Savu: Domnu Mircea…
   Mircea Cosma: Deci măi, Vlăduț, tu n-ai înțeles că a fost presiune pe Ponta!
   Daniel Savu: Pe munca mea și a dumneavoastră, că și dumneavoastră ați muncit mult în județul ăsta și pe lângă la nivel național…
   Mircea Cosma: Prea mult!
   Daniel Savu: Prea mult, așa e! Da și eu am muncit. Eu sunt cel mai cunoscut acuma și cu vârsta potrivită să mă susțineți.
   Mircea Cosma: Da.
   Daniel Savu: Să facem ceva național. Să am și eu un cuvânt de spus. Prahova, voi să aveți un cuvânt de spus.
   Mircea Cosma: Olguța!
   Daniel Savu: Că dacă Olguța își bagă, Bădălău își bagă, prostul își bagă, ăla își bagă, noi pe cine băgăm, pe Mitu (Augustin Mitu – n.r.)? Trebuie să ne rugăm de Mitu?

   (…)

   Mircea Cosma: Tu nu-l cunoști pe Dragnea! Auzi, tu nu-l cunoști!
   Vlad Cosma: Atunci, jocul s-a făcut…
   Daniel Savu: Acum, la ultimul d-ăsta, eu m-am cam împăcat cu Dragnea.
   Mircea Cosma: Deci, domnu’… domnu’… Daniele, nu-l cunoști pe Dragnea, nu-l cunoști!
   Daniel Savu: La asta cu Senatul…Știi ce mi-a zis Dragnea? Zice: nu mai pot să dau, că le-am promis la ăștia! Bă du-te, bă, păi ești șef! Cum să nu mai dai? Tu vrei să-l pui pe Mitu aci șef, mă?
   Mircea Cosma: Deci doi ani de zile, 2001-2002, în fiecare sâmbătă și duminică Dragnea era aci.
   Daniel Savu: Păi ce, n-am fost eu cu dumneavoastră când era la…
   Mircea Cosma: Stai, stai!
   Daniel Savu: Când era la organizația județelor, era la PDL, nu era la..
   Mircea Cosma: Păi nu era la PDL?!
   Daniel Savu: Păi i-am zis, băi, sunt mai vechi decât tine în partid!
   Mircea Cosma: Știi unde și-a semnat adeziunea? La o sticlă de Chivas, în care am fost eu, Nanu (Cornel Nanu – n.r.), Năstase (Adrian Năstase – n.r.) și Georgică Diaconu la Georgică Diaconu acasă.”
   TE DOARE MINTEA CINE SI CUM FAC JOCURILE!!!!!!!!
   NISTE MIZERII DE OAMENI, CARE MAI AU IMPRESIA CA AU SI NOTORIETATE!!!!

 3. Werner făcea ture cu bicicleta în jurul Cotroceniului.
  Doamna Dăncilă, Veorico, să-l suni neapărat, că omul de miercuri pleacă în conțed.

  • Ce se bucură trolul Spawn că a aflat, în sfârșit, cum se fac ture cu bicicleta. De câțiva ani sr chinuie, săracu’ și nu i-a zis nimeni in ce sens se dă la pedale. Noroc cu Veorica, i-a arătat acum.

  • Ce se bucură, trolul Spawn că a văzut și el în final cum se merge pe bicicletă! Se chinuia de vreo câțiva ani, tot dădea la pedale invers. Noroc cu Veorica, i-a arătat cum se face.

 4. Normal că nu răspunde, este plecat în vacanță cu matracuca, dar românul, cum este scurt la minte, a uitat repede faptul că acest individ a fost în vacanță cu soția în primii doi ani de mandat ca PREȘedinte al republicii bananiere Romania, atunci era huluit de toți românii, acum este văzut ca un ZEU, nefăcând absolut nimic. Lasă că vin iar alegerile, ne mai luăm țara inapoi încă 5 ani. Apropo, ar fi interesantă o statistică, câți români s-au intors în țară și câți au plecat în străinătate în ultimii 4 ani. Ne luăm și noi țara inapoi (de la nemți) sau continuăm drumul străinătății?

  • @Alin
   URSS scrie pe tine ! in UE nu cred ca te Adaptezi !

  • 1.000.000 plecati in ultimii 4 ani!

  • Ce mor ăștia de ciudă, postacii penali, că neamțu le pune bețe în roate mafioților de la cartelul PSD-ALDE. Conțed, conțed, preș, preș, da’ i-a făcut 3 ani și acuma le-o dă decisivă să poată să „continue” drumul spre pârnaie. Sunt și idioți trolii ăștia. Ce vor să spună? Că ăla e preș, mutălău, în concediu samd . Înseamnă că ei sunt așa de făcuți grămadă, cum n-ai mai văzut, de-i joacă ăla cum vrea, din concediu, de pe preș….

  • Ce se oftică trolii ăștia penali, că neamțu le pune bețe în roate mafioților din cartelul PSD-ALDE. Conțed, conțed, preș, preș, da ‘ i-a făcut de 3 ani, și acuma se pregătește să le-o dea decisivă. Să poată să „continue” drumul spre pârnaie. Mai sunt și idioți trolii, ei zic că vorbesc la antena 3. Păi dacă ăla e in concediu mereu și e un pres, înseamnă că mafioții lor sunt făcuți grămadă de-i întoarce cum vrea, cu preșul.

  • @bad, vezi că te repeți. Ca orice prostănac, de altfel.

  • @Alin a baut ceai de ciulin si are mancarimi pe limba. Sa-i explice careva cat e de ”batuta-n cuie” intelegerea conform careia doar „la Paştile cailor” va mai avea PSD-ul Presedinte…!

  • Nilă, iarăși tu !?

  • Care Nila, își zice Spawn. Eu „ma repet” dar „ma repet” corect. Trolul spawn care este analfabet „se repetă” ca la școala de postaci ai mafiei PSD-ALDE. Aia cu patru clase. Verbul este tranzitiv când vine vorba de o persoană. O întâmplare se poate repeta, cineva nu. Doar poate repeta. Cu excepția trolilor penali. La ei se poate orice. Și mizeria ” li se repetă”.

 5. Nu se poate face nimic cu postacii astia bolsevici? Sectiunea de comentarii a devenit pestilentiala in ultima saptamana.

 6. Nu ar fi mai ușor să dezactivați comentariile? Sa nu își mai răspândească toți veninul pe aici?

 7. A reușit Docila sa formeze singura toate numerele de telefon, sau a ajutat-o cineva ? Ăsta chiar se crede ministereasa, zau așa !
  Nici eu nu i-as răspunde la telefon ,,sinistrei,, !

 8. ”Alo, dom’ Presedinte? Veorica Vaselica la telefon. Sa stiti ca eu n-am nicio vina in tot ceea ce se petrece, iar daca nu ma credeti pe cuvant, atunci va spun doar atat: Cand va uitati la mine de la mica distanta, nu-i asa ca aveti impresia ca as avea mustata? Pai, ce va tot spuneam eu ca sunt nevinovata si ca de fapt sunt posedata mai tot timpul de un demon cu probleme la masele si la spate…!?

  • Eu cred ca l-a sunat sa-l intrebe daca d-na Carmen a facut sarmale de pastele catolic. Ca, deh, asa face un roman verde si gospodar, iubitor de tara si neam. Nu mai are Antena 3 argumente sa-l faca antiroman si au pus-o pe Veorica sa bage shparle la telefon..poate ..poate afla ceva demn de mancat rahat pe la haznaua 3

 9. „Închide că te sun eu”

  • Imi imaginez ce tresarire a avut Veorica cand a auzit cuvantul ”inchide…!”, dupa toti sperietii in care a bagat-o domnul Dancila saptamanile trecute…?!
   ”Fa, daca semnezi OUG-urile te vor …inchide astia imediat ce vor veni la guvernare…!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.