G4Media.ro

SURSE: USR, PMP și Forța Dreptei au bătut palma și lansează Polul…

Foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE: USR, PMP și Forța Dreptei au bătut palma și lansează Polul de Dreapta, o alianță pentru alegerile din 2024

Conducerile partidelor USR, PMP și Forța Dreptei au aprobat joi formarea polului de dreapta în urma negocierilor din ultimele luni, au declarat pentru G4Media surse politice. Polul de Dreapta va participa la alegerile din 2024 ca o alianță electorală, potrivit surselor citate.

Cele trei partide se poziționează ca alternativa de dreapta la guvernarea PSD-PNL.

Luni, 18 decembrie, la Parlament, cele trei partide vor avea un eveniment comun de lansare și o conferință de presă susținută de cei trei președinți ai partidelor.

O alianță electorală înseamnă că cele trei partide vor merge la alegeri cu liste comune de candidați și un candidat comun la alegerile prezidențiale.

E posibil ca la polul de dreapta să se alăture în viitor și alte formațiuni politice mai mici, la nivel local sau regional, potrivit informațiilor G4Media.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

56 comentarii

  1. Serios acum, chiar nu se poate scoate Șică din ecuație? Măcar la inceput, să dea bine.

    • Mdah, nu e ideal sa-l bage in fata dar oricum e mai bine decat PSDNL. Daca ar fi altii care au sanse cat de cat sa-i bata pe PSDNL i-as vota p-aia, dar deocamdata nu sunt. Si nu, HAUR, nu – never.

    • În alianța asta Drulă este oaia neagră! În ultimul timp și-a tras la gloanțe în picioare într-o veselie! Ăla cu Elena Lasconi a fost cel mai mare, dar nu este singurul!

  2. O denumire care nu spune nimic. Cui îi mai pasă de stânga și dreapta?

    • Da, asta este descursul FSB. S-a învechit că suntem vânduți rușilor si cui ii pasă de idei! Prinde de minune la anaIf46eti funcționali!

    • Pentru cei care mănâncă ideologie pe pâine dimineața, la prânz și seara, a defila cu ștampila de „dreapta” în frunte poate părea ultra important. În viața reală, eu n-am întâlnit pe nimeni care să mai dea două cepe degerate pe etichetele astea. Oamenii vor să știe ce propun politicienii pe subiectele care-i interesează: taxarea muncii, programe sociale pentru a ține copiii în școală, accesul la servicii de sănătate, controlul inflației și mai ales prețurile la energie. Eu despre asta aud vorbindu-se, nu dacă X e de dreapta sau Y e de stânga.

    • @cazimir_gruia
      Tocmai că știind dacă un partid e de stânga sau dreapta ar trebui, un mod normal, să poți să-ți faci o idee despre cum va gestiona temele pe care le-ai menționat. Zic în mod normal pentru că din păcate în România în ultimii ani partidele nu prea și-au respectat ideologia, vezi USL 1 și USL 2. Dar asta trebuie se schimbe, trebuie să cerem partidelor să-și respecte ideologia și promisiunile și să nu le mai votăm când nu fac asta.

  3. Numele aliantei nu este foarte wow. POLUL DE DREAPTA — nu cred ca o sa aiba mare lipici la mase. In plus, este un zarzavat ideologic, dar ma rog.. USR devine conservator si se aliaza cu fostii penelisti si politicienii din partidul informatorului Securitatii ceausiste. Cel mai probabil voi vota Reper la europarlamentare.

    • Dreapta nu e neaparat conservatoare. De exemplu in Romania avem conservatori de stanga: PSD-ul. Bine, principala preocupare a PSD-istilor e sa-si conserve averile, nu sa urmeze o doctrina, dar asta e alta discutie.

    • @Vlad: PSD e social-democrat cum este PNL partid liberal.

    • Ce te motiveaza sa votezi REPER la europarlamentare?

    • E o alianta necesara. Un USR izolat se plafoneza la 20%, din simplu motiv ca lumea voteza util, adica nu considera USR singur ca alternativa reala. Mai mult, cele 3-4% pe care le-ar lua impreuna PMP si FD se pierd, caci e evident ca singure nu pot prinde pragul electoral.

      Nu e alianta ideala, dar e singurul bloc rezonabil ca alternativa la celelalte doua: PSD+PNL si AUR-Sosoaca. Si potentialul aliantei e de 25-30%, poate conta intr-o posibila guvernare. Sau macar ar fi o opozitie rezonabila la o majoritate PSD-AUR. PNL chiar nu mai conteaza absolut deloc, nici daca ar fi la putere, nici daca e in opozitie. E o simpla anexa a PSD de aproape 20 de ani, de la guvernul minoritar Tariceanu incoace. Cred ca ar fi mai bine pentru politica din Romania sa se desfiinteze si politicienii PNL sa se verse in PSD, AUR si USR, dupa preferinte.

      P.S. Votul pentru REPER pare, in momentul asta, un vot pierdut. Din simplul motiv ca REPER nu exista aproape in niciun sondaj electoral, e sub marja de eroare. Eu ma tot intreb ce i-a trebuit lui Ciolos de a facut manevra asta, care nu duce nicaieri.

    • @silicon.
      Ciolos a fost impins spre iesire. Echipa Barna i l intrebau zilnic cand isi da demisia.

    • @Sincer… glumesti, nu? Cel care a iesit si a rupt alianta a fost Ciolos!!!

    • @DaciaLogan1
      Toata lumea stie ca Ciolos a fost dat afara pentru simplu fapt ca voia sa faca reforme in partid.

      Chiar si matematic daca o iei, daca Ciolos „incurca” la conducerea partidului asa tare, ar fi trebuit sa se simta o crestere semnificativa a USR in sondaje dupa ce l-au mazilit pe Ciolos. Si nu doar ca nu au crescut…. ba chiar au scazut in sondaje.
      Alta ciudatenie marca USR este ca nu am vazut sa invite REPER la formarea polului de dreapta. USR prefera si formeaza acest pol doar cu FD si PMP.

      Ciolos a propus primaries pentru prezidentiale catre partidele de dreapta.

      Am senzatia ca USR-ului ii este mai frica de Ciolos decat de PSD-PNL-AUR.

      In fine, votul meu tot catre REPER se duce, chiar daca e pierdut.

    • +1 Ciolos a fost forțat să plece din USR. Barna nu a putut să accepte înfrângerea și împreună cu echipa de șoc l-au forțat să plece. Putea să rămână dar era sabotat cu orice ocazie. Super dezamăgit de cum au procedat. Luptă pentru putere fără scrupule.

  4. Cu bune cu rele… Par decenti. Nu am cum sa votez psd, aur, sos…

  5. Caaalumeaaaaa, avem ce vota😅🤣😁. Mai bine emigram dupa ce punem stampila pe usl+haur+sosoaca, sa se duca ploii de suflet tara asta

  6. E mai mult decât nimic!

  7. Vuvuzeaua aia rusească nu mai pupă parlament în mandatul următor. Acum a avut noroc cu hauru’…

  8. daca e Isus pe lista, te convinge? ma gandesc ca esti cel mai frumos si destept din univers si restul iti pute
    fbanuiesc ca plagiatorul Ciuca sau bmw-Bode sau TRADATORUL MUHANIS te conving

  9. alianta e buna, sper sa fie CORECTA dpdv al reprezentarii

  10. Super! Avem pe cine vota. Restul sunt o mare mi.zeri.e.

  11. De ce nu au facut o alianta USR+REPER?

    • @Marc
      Amintesteti de trecutul comun al celor doua partide si vei intelege.

    • Speram ca s-au mai maturizat intre timp..

    • Pentru ca pare ca o noua alianta nu duce absolut nicaieri. Pentru ca filmul asta a mai rulat in trecut, in 2018-2022: alianta, alegeri pe liste comune, fuziune, spargere. Si, cand istoria se repeta, tragedia devine comedie.

      E pacat, caci sunt oameni ok si in USR, si in REPER. Dar pare imposibil sa se lipeasca cumva.

  12. Eu votez cu partidul lui Cosette, in rest, anulez tot.

    • Aceasta este o gluma. Nici macar buna.

      Partidul mosit de doamna Chichirau practic nu exista. Site-ul contine 5 pagini si 7 poze cu membri fondatori. Pagina de facebook a fost actualizata ultima oara pe 26 octombrie si are 112 urmaritori.

      Pe net, informatiile despre acest partid sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Ultimele stiri gasite sunt din 7 noiembrie, cand banuiesc ca s-a inregistrat partidul la tribunal.

      Cu exceptia brandului personal al lui Cosette Chichirau (110K urmaritori facebook), partidul nu are absolut nimic. Si in 5 luni intram in campanie electorala.

      Pare un vot risipit si atat.

  13. M’da, am inteles. V-ati despartit de PLUS, de care erati foarte apropiati pe toate liniile, inclusiv electoratul, ca sa va aliati cu vechile partide, pe care le-ati criticat in permanenta.
    Ati ajuns destul de rau, voi care ati promis, dupa plecarea lui Ciolos, ca veti face schimbari radicale, ca va veti pozitiona nu stiu cum, cu 2 cm mai la dreapta……, niste nimicuri, in fond.
    Problema este ca n-ati facut nimic ca sa largiti baza electorala, nu stiti sa atrageti oamenii spre voi, n-aveti ” stofa” de politicieni. Din pacate, noi vom ramane tot cu psdpnl la butoane.

    • „Din pacate, noi vom ramane tot cu psdpnl la butoane.”

      Pai nu ii mai votati. Votati altii. E atat de simplu. „Baza electorala largita” a PSD+PNL e de aproximativ 3 milioane de oameni. Din aproximativ 14-15 milioane de votanti.

  14. Ca sa mai taiem din povestile care se tot repeta, cu USR la 10%. Sondaj SOCIOPOL (Mirel Palada, da? adica unul care ureste cu pasiune USR-ul) septembrie 2023:
    USR – 15%
    PMP – 3%
    FD – 1%

    Cu un an inainte de alegeri, alianta asta e aproape de 20%. Mai rau, Palada insusi a recunoscut ca USR e pe panta ascendenta clara, spre deosebire de PNL, care se prabuseste.

  15. @ silicon.
    De unde stiti sau deduceti cu cine-am votat eu?
    Sa lamurim situatia – am votat intotdeauna USR. Acum este prima data cand ma gandesc ca n-am s-o mai fac.

    • Daca alegeti sa votati AUR sau SOS…va meritati soarta!

    • @DacianL.
      Hai ca esti bun, mai spune cate ceva, am chef sa citesc bazaconii.

    • Pai daca si o sa raspundeti la intrebare…mai vorbim. 🙂 O sa votati sau nu cu acele 2 partide 🙂 ?

    • @DacianL.
      Am sa votez REPER. Spunea cineva pe aici ca-i un vot pierdut. Poate are dreptae, dar prefer sa pierd un vot, decat sa-l acord unora in care nu mai cred. Dar poate n-are dreptate si ca mine vor actiona si altii si vom da o sansa unor oameni mai putin manjiti decat cei cu care fac alianta usristii.

    • Reper nu e un vot pierdut!!! Reper poate sa fie o surpriza placuta in 2024!

    • @DaciaLogan1

      Doamne ajuta. Ar fi bine pentru dreapta.

  16. Băbăieți, altceva nu prea avem ce vota. Vreți PSDPNL? Nu. Vreți AUR sau mai rău SOS? Nu. Atunci puneți mâna și votați-i pe ăștia că altfel ne ia literalmente Aghiuță pe toți.

  17. O veste buna, un pas important. Daca isi vor organiza inteligent campania ai se vor face clar intelesi, vor invinge!
    Trebuie sa izbandeasca, sunt singura salvare !

  18. As pune pariu ca in momentul stabilirii listelor comune dispare „polul de dreapta”

  19. @silicon de aici ii vine numele „polul”

  20. Pentru mine acest pol este raul cel mai mic.

    M-am saturat sa votez raul cel mai mic.
    Votul meu se duce la REPER. Pentru simplu motiv ca eu cred in echipa lor.

    • Unii pesedaci jmecheri declara ca isi vor risipi votul lor catre un partid minuscul dar plin de calitati, sperand ca vor prinde in capcana niste idealisti fraieri.
      O sa razi dar schema este veche de vreo doua mii de ani!

    • @susufler0
      Unii useristi se „intorc la matca”, e mai bine, mai confortabil langa partide vechi.
      Vom vedea cum vor reforma Romania oamenii lui Basescu si Orban ….. sau poate ajungeti la concluzia ca nu mai este nevoie de reforme.

    • @Sincer
      Useristii nu au cum sa se intoarca la matca pt ca la epoca la care PDL intra in PNL si apoi iesea de acolo sub numele de PMP, useristii nu existau: lucrau in corporatii, erau corporatisti… faceau treaba in multinationale.

    • @susufler0
      „Matca”, adica locul caldut pe care l-ati gasit si care va vine bine. Ar fi de dorit sa va intelegeti bine cu ceilalti din noua alianta si sa faceti, in sfarsit, ceva bun pt tara.

    • @Sincer
      Noi vrem sa facem si am si reusit cate ceva dar a inceput sarabanda demiterilor ministrilor si era clar ca daca nu ieseam ar fi continuat pt ca Iohannis a vrut altceva.
      Cred ca USR ar fi fost perfect pt PNL-ul lui Iohannis daca dadeam deoparte principiile.

  21. Măi oameni buni haideţi că este timpul să vă scăpăm de chin şi o să vă spunem atâta de simplu: DE LA PRIMUL MANDAT AL LUI ILIESCU NOI AM VOTAT ŞI VOM VOTA DACĂ AVEM CU CINE ÎMPOTRIVA CELOR CARE SUNT PRIETENI CU PRIETENII LUI CTP.
    Când nu avem cu cine vota alegem să votăm sau să nu votăm(depinde cum este contextul politic) cu cei care să îi încurce pe cei CARE SUNT PRIETENI CU PRIETENII LUI CTP(nu reuşim tot timpul dar facem destule daune pentru o următoare încercare😏).
    Acuma că avem cu cine vota evident că vom vota cu cei care sunt ÎMPOTRIVA CELOR CARE SUNT PRIETENI CU PRIETENII LUI CTP.

    Acuma că v-am scăpat de chin poate vă găsiţi alt mod de muncă că cel de postac nu vă va aduce nici o satisfacţie în meseria voastră că noi întotdeauna vom vota ÎMPOTRIVA CELOR CARE SUNT PRIETENI CU PRIETENII LUI CTP.

    Acuma aţi priceput?😏….Este greu cu voi?😜….Ne mai repetăm o dată cu alte cuvinte şi poate mai amuzaţi ca să vă mai isterizaţi puţin?😁

  22. +1
    As mai adaugă că este extrem, extrem de important o mobilizare generală înainte de alegeri în care toți cei care votează împotriva PSD,PNL,AUR să iasă la vot…și sunt aproape sigur că PSD,PNL vor reuși să livreze un catalizator…la cate prostii fac șansele sunt mari

  23. Toate alianțele politice de Dreapta din istoria României au câștigat alegerile, si in 96 si in 2004. Poate vom avea o surpriza plăcută si acum, daca se găsește un candidat bun la Presedentiale exista șanse bune de accedere in turul 2 si înfrângerea PSD acolo.

    Este incredibil cum 3 membri Reper de aici spameaza toate comentariile cu dezinformări masive, oameni buni mai bine faceți campanie in strada.
    Sa fie clar, Mântuitorul si Preasfântul Colos a plecat din USR, după ce a câștigat presedentia, partidului, la 15%, el venind de la unul de 2%. Si-a luat jucăriile si a plecat. Oricât doriți sa schimbați istoria nu se poate faptele sunt consemnate.

  24. FOARTE BUNĂ ACEASTĂ ALIANȚĂ de 193630 ori mai bună decât alianța hoților PSD-PNL .Restul e cancan și cine zice contrariul este o jigodie fără discuție