G4Media.ro

Surse: Sorin Costreie, consilier al premierului Ciucă, luat în calcul pentru postul…

Sorin Costreie / Foto: Captura Youtube.com

Surse: Sorin Costreie, consilier al premierului Ciucă, luat în calcul pentru postul de ministru al Educației

Sorin Costreie, consilier de stat la guvern și fost prorector la Universității București, este una dintre variantele luate în calcul pentru postul de ministru al Educației, au declarat pentru G4Media surse politice. O altă variantă este Ligia Deca, consilieră la Administrația Prezidențială și omul de încredere al președintelui Klaus Iohannis în domeniul educației.

Costreie este conferenţiar la Facultatea de Filosofie a Universității București. El a fost prorector al Universității București, iar în perioada 2016-2017 a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Educației.

Sorin Costreie a devenit consilier de stat la guvern în mandatul de premier al lui Ludovic Orban, fiind păstrat apoi de Florin Cîțu și Nicolae Ciucă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Un om de o mare calitate , corect si muncitor ! Doctorat facut cu munca multa in Canada ! La mai multi ca el , Romania are nevoie !

 2. Sorin Costreie, consilier al premierului Ciucă, NU am auzit de existenta lui(!!) si mai ales NU l-am auzit spunand un cuvintel despre Legile Educatiei criticate de la toate nivelurile de cercetatori, profesori de renume, inclusiv de la tribuna Academiei Romane!!
  Mai mult, sa citesc ca „Legile educației – chintesență a „României Educate” – trag în jos educația” a fost apogeul convingerii mele initiale ca povestea proiectului prezidential Romania educata e un mare nimic, care duce spre nicaieri!
  „Noile legi ale învățământului, promovate de Ministerul Educației, nu aduc o perspectivă de îmbunătățire a sistemului școlar. Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, aduce o serie de critici proiectelor lansate în dezbatere publică de ministrul Sorin Cîmpeanu. În opinia președintelui Academiei, aceste propuneri au ajuns „într-o fundătură”.
  El a făcut o serie de declarații cu prilejul deschiderii unei sesiuni ştiinţifice dedicate Zilei Limbii Române, organizată de Academia Română, care s-a desfășurat la Clubul Academicienilor,

 3. De ce nu afișați postările, sunteți împotriva libertății cuvântului? Asta este respectul pe care îl arătați cititorilor! Aceeași presa de 2 bani, exact ca în timpul comunismului.

 4. A stat el consilier pe langa Ciuca plagiatoru’, pentru bani!!!, cum a stat si in conducerea UB, ca sa taie frunze pe indeminzatie mare, ca om adus de fostul rector, si se asteapta cineva ca el sa fie corect???? Va faceti iluzii!
  Cat despre Deca, este un nimeni..

  • Evident ca e un nimeni, un „alt” Sorin Camppeanu, nu i-am auzit VOCEA pana acum, nu stiam de existenta lui!
   NU l-am auzit spunand un cuvintel despre Educatie!!
   Daca era o VOCE in mediul universitar ar fi iesit sa-si expuna opinia despre Legile Educatiei!
   Il vad un YES-MAN ca oricare politruc!!!
   Cat despre dna Deca e oglinda dlui Haos: tace si nu face nimic, din 2014 la Cotroceni!!!