G4Media.ro

SURSE: România sparge încă o dată coeziunea UE şi îşi trimite însărcinatul…

SURSE: România sparge încă o dată coeziunea UE şi îşi trimite însărcinatul cu afaceri la recepţia organizată de Israel cu ocazia mutării ambasadei SUA la Ierusalim

UPDATE (ora 17.16): Ministerul român de Externe a confirmat pentru ziarişti că la recepţia organizată astăzi, 13 mai 2018, de către Ministerul Afacerilor Externe israelian, va participa un reprezentant al Ambasadei României în Israel. În ceea ce priveşte deschiderea oficială a Ambasadei SUA la Ierusalim, nu a fost primită o invitaţie de participare.

România îl va trimite la gala organizată de Israel cu ocazia mutării ambasadei SUA la Ierusalim pe însărcinatul cu afaceri Ovidiu Ierulescu, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. România, Austria, Ungaria şi Cehia sunt singurele 4 ţări din cele 28 de state membre UE care vor fi reprezentate la gala organizată duminică seară de Ministerul israelian de Externe, potrivit ziarului Haaretz.

România nu are în acest moment ambasador în Israel, acesta fiind motivul pentru care va fi reprezentată de însărcinatul cu afaceri.

Toate celelalte 24 de state membre UE au refuzat să fie reprezentate oficial la ceremonie.

Este al doilea gest diplomatic din ultimele zile prin care România sparge coeziunea politică a Uniunii Europene în ceea ce priveşte dosarul mutării ambasadei SUA din Tel Aviv la Ierusalim. Vineri, România a ablocat, împreună cu Ungaria şi Cehia, o declaraţie politică iniţiată de Franţa prin care UE urma să reitereze poziţia sa iniţială de a refuza mutarea ambasadelor statelor membre la Ierusalim până când Israelul şi Palestina nu ajung la un acord privind statutul oraşului.

La Ierusalim are loc un al doilea eveniment, şi anume ceremonia propriu-zisă de mutare a ambasadei SUA. Această ceremonie este organizată de SUA, şi nu de Israel, ambasada americană fiind cea care a trimis invitaţii. Haaretz scrie că la această ceremonie nu au fost invitaţi reprezentaţi străini de către Israel. Nu e clar dacă SUA au invitat oficiali din state aliate.

Cele două decizii ale României contrare poziţiei majorităţii statelor membre UE vin la două săptămâni după ce premierul Viorica Dăncilă şi şeful său de partid, Liviu Dragnea, au făcut o vizită în Israel, unde au discutat cu premierul Benjamin Netanyahu şi preşedintele Israelului despre intenţia de a muta şi ambasada României la Ierusalim.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Este absolut normal ca Romania sa participe la acest eveniment , deoarece are parteneriat strategic cu SUA .

  • Intrebare: cand tu citesti un articol, il citesti pe diagonala? Eu nu cred ca ai inteles ideea din spate… sau te prefaci. Fiecare varianta cu implicatiile sale, dar nu le voi detalia aici din motive de „diplomatie” si sa nu zica lumea ca te insult.

 2. De unde vor acesti incompetenti sa luam lumina?

  • Astia vor doare sa fure de la poporul roman, poporul care rabda orice su supunere.
   Multumesc lu’ scaraoschi ca nu mai traiesc in tara asta in care penalii sunt conducatorii iubiti ai talpasilor.

 3. Nu, Romania, ci Vataful din Gratia incerca sa se foloseasca de ocazie si sa-l ospateze pe Bozo si cu felul al-2 lea. Macar de s-ar spala pe maini inainte, ca sa nu-l molipseasca si pe Kim Jong-un si sa se razgandeasca asta in privinta abandonarii planului de inarmare nucleara… Observati importanta strategica la care a ajuns o biata comuna din sudul Romaniei…!? Poate ca baba Vanga avea dreptate, in bolboroselile ei aparent fara noima…

  • Primul Ospatar al Tarii face deja pasi in directia descrisa mai sus . Cu ocazia zilelor portilor deschise, la Ambasada Romaniei din Washington a fost prezentat meniul pentru felul 2, coperta oferind detalii ref la obarsia ospatarului si a slugilor sale credincioase: ”Videle Town & Teleorman County”…

 4. În timp ce puterea plagiaza de Centenar Guatemala, Bulgaria e mult mai atenta la accesul în spatiul Schengen si la fondurile europene! Ce e sigur în divizarea UE, e ca occidentalii nu accepta lectii de politica externa de la estici si ca au memorie necrutatoare.

 5. Bravo Romania, aplaudati atrocitățile de acolo ca doar anul trecut au omorât copii de 8 ani cu pietre si sute de copii arestați fara motiv sau acuzații. Felicitări.