G4Media.ro

SURSE: Proiectul bugetului ar putea fi întârziat cu câteva zile, unele ministere…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

SURSE: Proiectul bugetului ar putea fi întârziat cu câteva zile, unele ministere cer sume cu mult mai mari decât posibilitățile bugetului

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 ar putea fi întârziat cu câteva zile față de termenul-limită de 5 februarie stabilit de premierul Florin Cîțu, au declarat pentru G4media.ro surse din coaliția de guvernare. Amânarea ar fi provocată de diferențele mari între cererile unor ministere și ale autorităților locale și posibilitățile reale ale bugetului.

Negocierile între ministerele de linie, autoritățile locale (asociațiile municipiilor și ale consiliilor județene) și Ministerul Finanțelor sunt extrem de dificile, dat fiind că guvernul vrea să atingă un deficit de maximum 7% din PIB, în scădere față de deficitul de anul trecut. Cheltuielile provocate de pandemie sunt majore, atât cele legate de campania de vaccinare, cât și cele pentru susținerea economică, iar ministerele caută acum soluții pentru a deconta o parte din acestea din fondurile europene.

Guvernul lucrează acum pe mai multe scenarii legate de buget, în funcție de decizia politică ce va fi luată pentru creșterea pensiilor în acest an. Eventualele creșteri de pensii și salarii/sporuri în sectorul bugetar vor avea un impact negativ asupra investițiilor.

Pe de altă parte, reformele anunțate de premierul Florin Cîțu în ce privește legea salarizării unitare a bugetarilor, legea pensiilor, funcționarea Fiscului sau evaluarea funcționarilor publici sunt proiecte care necesită timp și nu vor produce efecte asupra bugetului din acest an, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Reamintim că ținta de deficit de 7% din PIB asumată de guvern este esențială pentru credibilitatea României atât în fața Comisiei Europene, cât și în relația cu piețele externe care finanțează datoria publică. Eventualele derapaje de la calendarul asumat de reducere a deficitului ar putea duce la creșterea dobânzilor la care se împrumută România. (sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pai daca mai toate ministerele isi cresc numarul de angajati. Pensiile speciale care se pot desfiinta raman tot acolo.
  Varsta de pensionare e tot sub 50 de ani pentru majoritatea specialilor…
  Primariile care pe vremea lui Ceausescu aveau 3-4 angajati acum au 20.
  Etc.

  • Corect! Și bașca, salariile în ASF, ANRE, Transgaz, Curtea de Conturi, etc au rămas tot în în media de 10.000 Euro!!!!

 2. Important e sa mărească bugetele serviciilor, sper ca nea Citu sa nu cumva sa se gândească sa nu le mărească, ăștia ne apară de teroriștii cu butelii!

 3. Nu creeed!

 4. „Pe de altă parte, reformele anunțate de premierul Florin Cîțu în ce privește legea salarizării unitare a bugetarilor, legea pensiilor, funcționarea Fiscului sau evaluarea funcționarilor publici sunt proiecte care necesită TIMP și nu vor produce efecte asupra bugetului din acest an, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate.”

  Vom face si vom drege peste 2 ANI, cum spune acum Catu, „aceste reforme pe care vrem să le introducem se vor INTINDE pe doi ani de zile”, zice acum Fl Catu, dar de ce NU aveti acum Modificarile facute si GATA sa mearga la Aprobat in Parlament?!
  Ce a FACUT Ministresa Muncii Violeta Alexandru timp de 1 AN, de ce NU ati ANALIZATI timp de 1 AN si Sporurile Bugetarilor, Legea salarizarii unitare si noua Lege a pensiilor care intra in vigoare la 1 Septembrie 2021?!
  SIMPLU de ce NU: pentru ca NU vreti sa va atingeti de Salarile si sporurile bugetarilor, RAMAN asa timp de 2 ANI(!!!) in timp ce Pensiile amarate raman amarate si ele 2 ANI!
  Rusine, jigodiilor!
  Sper ca voi sa NU ramaneti 2 ANI!
  PNL e aceeasi mizerie precum PSD, uitati-va la cele 2 Programe de guvernare, Orban 1 si Orban 2, NU au facut NIMIC din minciunile de acolo!
  NIMIC, acum la fel va fi cu noul Program de guvernare al aliantei, stufos si mincicos, care in cele 269 de pagini pline de minciuni care mai de care, spune la pagina 152:
  „Va fi implementat un nou sistem de evaluare a angajaților din sistemul public, pe baza unor proceduri de evaluare concepute în coordonare cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Indicatorii de performanță vor ține de cont de input-ul beneficiarilor, al cetățenilor, or în acest moment, funcționarii se evaluează între ei, parcurgând etape profund impactate de formalism și chiar subiectivism, funcție de relațiile de colaborare între șefi și subalterni.
  Va fi efectuat un AUDIT real în sistemul public, în general, și unul cu prioritate pentru Ministerul Muncii și instituțiile din subordine/aflate în coordonare, moment de la care trebuie stabilit un mecanism cu adevărat obiectiv de evaluare a salariaților din sistem.”
  Pariez ca NU vor face nici 1 singur Audit, la nici o Institutie publica!
  Fix la fel a promis Audituri la fiecare Instittie publica si guvernele Orban, dar NU au facut nici unul!
  Nici acum nu vor face, prefera ceata, cat mai multa ceata, sa NU STIM ce au primit si unde vor duce Romania, adica spre DEZASTRU!
  Ne-au promis, in frunte cu Johannis, ca vor face Audituri care sa arate DEZASTRUL mostenit de la PSD!
  Nici macar 1 singur Audit, nici unul!
  Isi vad de-ale lor, e mai rau ca-n vremea PSDista, sper sa scapam repede de ei!!!

  • Exact, cer timp mult toate visele de reformă ale lui Cîțu, de aceea susțin eu singura soluție care NU CERE TIMP și care rezolva imediat inechitatile de peste tot( dintre pensii, dintre salariile bugetarilor, dintre bugetari, angajați în societăți și agenții de stat și angajați în privat, între pensiile pe contributivitate și cele speciale, chiar între pensii și salarii) și anume IMPOZITAREA PROGRESIVA GENERALA PRIN O. U. G.
   Dar cine sunt eu în fața „Strategiei Fiscale a Romaniei până în 2022”, care nu poate fi schimbată, din moment ce ea este ceva imuabil, supranatural, venită de la Dumnezeu?!

 5. Rusine Pnl-Usr-Udmr!Noi nu de aia am votat dreapta la alegeri,sa ingrasati si voi la fel ca Psd bugetarii.
  Noi din pacate nu avem in Romania macar un singur partid de dreapta,toate sunt de stanga,macar Psd isi asuma asta.
  Nu credeam ca voi vota vreodata Psd,dar data viitoare ii voi vota,maca votez „originalul” si nu imitatii.
  E aberant ca salariile bugetarilor au ajuns duble fata de cele din economia reala!!
  Asta nu e guvernare de dreapta,e tot un Psd,dar cu alta palarie.Bleah!

 6. Pariez pe oricât și cu oricine că Cîțu va rămâne în istorie ca cel mai mincinos Premier al României din toate timpurile!

 7. Să-ți dea domnu ce mi-a dat mie ca bugetar: și-n 2009, și-n 2018!nu mai mâncați kkt că nu toți bugetarii sunt plătiți pentru ce fac! câțiva,mai și muncim!

 8. Am auzit ca Ghinea cere creșterea salariilor în Ministerul lui pentru ca acolo se lucrează cu materiale radioactive (fondurile europene)!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.