G4Media.ro

OFICIAL: Modificări la ordonanța traseismului. Primarii pot candida la alegerile locale pe…

Foto colaj: Octav Ganea / Inquam Photos, Ilona Andrei / G4Media

OFICIAL: Modificări la ordonanța traseismului. Primarii pot candida la alegerile locale pe listele altui partid fără să își piardă restul de mandat

Primarii și președinții de consilii județene își pot depune candidatura la alegerile locale din 9 iunie fără să își piardă restul de mandat până în septembrie, potrivit noului proiect de ordonanță de urgență adoptat joi de Guvern. Reamintim că alegerile locale au fost devansate în iunie, dar mandatele primarilor aleși în 2020 expiră în septembrie.

Citește aici proiectul integral al OUG.

Iată prevederile din proiectul de OUG adoptat de Guvern:

Art. 33. – (1) Persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, dețin un mandat de ales local, se pot înscrie în orice partid politic pentru a candida din partea acestuia la alegerile autorităților administrației publice locale din data de 9 iunie 2024, fără să le înceteze, în condițiile art. 160 alin. (1) lit. h), art. 193 alin. (2), respectiv art. 204 alin. (2) lit. j), după caz, din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, mandatul deținut, pe care îl pot exercita până la momentul intrării în exercițiul mandatului autorităților administrației publice locale alese în anul 2024, în condițiile prevăzute de art. 34.

(2) Persoanele care au candidat în condițiile alin. (1) și care au fost declarate alese, pot fi validate, depun jurământul și intră în exercițiul mandatului, conform art. 34, sub condiția apartenenței acestora la partidul politic din partea căruia au candidat sau pe listele cărora au fost alese.

(3) Procedura comunicării îndeplinirii condiției prevăzute la alin. (2) este cea prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Marlanie fara limita. worzii vostri sa va fu7.