G4Media.ro

SURSE Documentele care ar proba presupusa colaborare a lui Traian Băsescu cu…

SURSE Documentele care ar proba presupusa colaborare a lui Traian Băsescu cu Securitatea existau în CNSAS încă din 2006

Documentele din arhivele fostei Securități pe baza cărora CNSAS a aprobat joi nota de constatare în cazul lui Traian Băsescu fuseseră primite de instituție încă din 2006, dar nu au fost studiate până acum, au declarat pentru G4Media.ro surse din CNSAS. Mai mult, în CNSAS ar exista și o notă prin care funcționarii instituției din Direcția investigații au cerut indicații în legătură cu documentele, notă rămasă însă fără răspuns.

Reamintim că CNSAS a anunțat joi, într-un comunicat de presă, că „a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”.

CNSAS nu a făcut public numele persoanei, dar surse din instituție au declarat pentru G4Media.ro că este vorba despre fostul președinte Traian Băsescu. Potrivit Europa Liberă, dosarul de rețea ar fi gol, așadar nu ar conține un angajament cu Securitatea. Însă, arată sursa citată, pe coperta acestuia apare numărul dosarului, dar și numele real și numele conspirativ, ceea ce poate ajuta angajații CNSAS să găsească eventuale alte note către Securitate existente în dosarele altor persoane urmărite de fosta poliție politică a regimului comunist.

Fostul șef al statului a fost reverificat în contextul candidaturii la alegerile pentru Parlamentul European. Ultima astfel de adeverință a fost eliberată în februarie 2014, după ce Colegiul a analizat noi documente descoperite în arhivele instituţiei, documente ce nu fuseseră verificate până atunci.

Potrivit Adevărul, CNSAS a mai emis în 2002, 2004 şi 2006 decizii potrivit cărora Traian Băsescu nu a fost agent/ colaborator al Securităţii ca poliţie politică, decizia din 2006 fiind menţinută şi în 2009, ca urmare a verificărilor făcute cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

Traian Băsescu a declarat pentru G4Media.ro că își menține declarația din 2006, potrivit căreia nu a semnat nici un angajament cu Securitatea și nu a dat note informative.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. În afară de Tăpălagă și alți afoni și rezistenți nu cred că mai avea cineva din țara asta vreun dubiu că Băsescu a fost un securist ordinar.

    • Trebuie sa recunosti ca vreme de 10 ani v-a dat o…mu13 adanca voua, pesedistilor… Pentru motivul acesta eu unul il iert de pacatul de a fi fost securist, cu toate ca banuiesc ca a avut sarcini strict legate de spionajul extern, fara vreo legatura cu ”politia politica” interna .
      Insa nu-l iert pentru treaba cu Lenuta de la Plescoi…

    • Dar numa’ ăstia enumerați de tine lucreaza pe probe, nu pe ce le zice lor simțu’ comun si pe ce au auzit ei in troleibuzu’ 66 … 😆

      Toata lumea banuieste ca a fost informator, dosarul lui este, in mod convenabil, gol, inca de imediat dupa revolutie, ocupatia si functia il recomandau … dar, cu riscul de a scapa un vinovat, mai trebuie si niste probe.
      Pe care le-ai baut! 😉

    • Un fleac v-am ciuruit fraierilor

  2. Macar Petrov e nume de om, nu de mamifer.

  3. Aceastã jifodie a distrus România pentru rãzbunãrile personale .A cereat sistemul diabolic din SRI (Coldea) ANI(Georgescu) justiție(Macovei ,Koveși, Stanciu)economie(Udrea,asfaltatorii.etc) ANRP(Bica , Dumutran etc) cu care a distrus tot ce era românesc în economie ( mai puțin protejații).Sper sã aparã documente și în acest sens și toți sã dea socotealã.

    • Maaaaamăăă … ce urat viseaza unii!
      Pace vouă … 😈

    • Pacat ca nu a reusit sa distruga definitiv PSD-ul ! Dar nicio grija, ce nu a reusit sa termine ”Chiorul”, vom reusi noi curand, pentru ca noi nu avem „SCHELETE IN DULAPURI” care sa ne faca sa sovaim…!

    • Daca ar durea prostia nu ai mai fi putut scrie comentariul. i lua analgezice incontinuu.

    • ”Rade ciob de oala sparta!” Eu in locul vostru, al PSD-istilor, m-as feri sa folosesc cuvinte atat de…sensibile…

    • Încearcã la mã-ta.

    • Sa-ti spun, sa nu-ti spun ?! Hai sa-ti spun: mama e Moartea, iar cand se supara pune mana pe ”trimmer-ul” vintage si…coseste pe orisicare…
      Cauti s-o superi…?

    • Rãspunsul era pentru DanTeo.

    • „Dacă ar durea prostia” , poate i-ar spune cineva acestui postac trist cât de mult se chinuie.

  4. Intelectualii lui Basescu – Liicheanu, Patapievitch, Bakonsky. Pleshu etc, ce parere au?

  5. Păi situaţia e clară!… au pus mâna pe justiţie PSD iar acuma băieţii păţiţi pe vremea lui Băse se răzbună deşi l-au mângâiat pe cap pe Băse şi băieţii lui că toţi erau prin media să facă propagandă pentru PSD că dacă îi ajută sunt cu ei când de fapt s-a dovedit că au fost cu ei doar până şi-au dus planul la bun sfârşit iar acuma fac ce a făcut întotdeauna PSD când avea justiţia la îndemână „ABUZURI ŞI RĂZBUNĂRI”, exact ce strigau ei la alţii în ultimii doi ani.
    Băsescu şi-a făcut-o singur şi se ştia că se va ajunge aicea pentru că eu nu l-am înţeles nici o secundă pe Băsescu cum a putut să creadă că o justiţie pe mâna PSD va putea fi controlată vreodată de câţiva clovni de la vârf când vânduţii din justiţie nu stau în mâna unui păcălici din vârful PSD şi fiecare îşi are vânduţii lui iar cei ca Voiculescu nu o să stea să se uite la Băsescu când are un cârd de securişti să îi ofere informaţiile şi o grămadă de cumpăraţi din justiţie să se execute.
    Toţi întârziaţii care aţi crezut în promisiuni uitaţi de ele pentru că trebuia să le luaţi de la toţi duşmanii vostrii pentru că fiecare e posibil să aivă câţiva plătiţi pe undeva la dispoziţie… OARE PRICEPEŢI?

    PS: acuma serios sunteţi naivi să credeţi că ieşea cineva în afara graniţelor pe vremea lui Ceauşescu dacă nu era cu toate în regulă de la stat? …sau credeţi că intra cineva în FSN după 89 şi urca spre vârf dacă nu era în regulă cu toate de la stat?…nu fiţi naivi!

  6. In primul rand, Basescu nu a fost membru FSN.
    In al doulea rand ,oricine iesea din Romania inainte de 1989 nu iesea fara aprobarea celor de la securitate.
    Va spune cineva caruia nu i s-a aprobat nici micul trafic in Bulgaria.
    Raspuns pentru Doru.

  7. Daca in afara de cei trei patru cretini ratati de pe g4media, pentru care jegul asta ordinar, care a intors tara pe vremea lui dej, este erou, mai exista inca suficienti sa-l voteze in parlamentul european, atunci ne-am dus pe râpă…

    • Pai tu cu neamurile tale asistate si psd-draknea-alde-udmr, oricum va duceti de rapa in 15 zile de-acum incolo! Cat despre porcariile pe care le scrii, dat fiind ca esti un postac ordinar, fii sigur ca nu le ia nimeni in seama, NIMICULE!

  8. Scara,intri in jocul lor si strange chioru’ ,cum ii spui tu ,mai multe postari decat oamenii onesti.
    ( licenta cu chioru’ este de fapt a lui ciutacu.)
    Chestiunea e simpla,a facut si bune si rele.A vrut sa fie aplaudat si de europeni si sa treaca si ca un smecheras combinator.Din aceasta cauza ce a construit bun a fost pe o fundatie de carton care ne a adus in aceasta situatie,cred ca cea mai proasta din istorie.Acei intelectuali de care se scrie au fost si sunt oameni foarte onesti.Au fost si ziaristi ,multi, care l au sustinut din onestitate si politicieni,si magistrati .Toti se uita siderati pe unde bantuie el( televiziuni), ce anturaje are si ce i iese pe gura.Sa fie foarte clar l am votat de vreo 5 ori dar sa nu mai spui la nimeni

    • @Dani,
      Te rog sa ma crezi ca n-am stiut ca porecla de ”Chioru’ ” i-a fost data de A3. Tot ”Chiorul” ii spuneam si atunci cand il votam si nu cred ca-l deranjeaza prea tare. Cei cu defecte vizibile, dar care au reusit sa le depaseasca la nivel mental, reusesc chiar sa se amuze pe seama unor astfel de porecle…
      PS. Chiar am crezul ca e porecla lui dintotdeauna…

  9. Interesant ca nimeni nu are niciun dubiu ca ar fi dosarul lui Basescu, desi nimeni dintre cei care au acces legal nu o spun cu subiect si predicat.
    Pana una-alta:
    „Garantat Ciuvica”!