G4Media.ro

SURSE Dan Voiculescu vrea să îl susțină pe Mircea Geoană la prezidențiale /…

Sursa Foto: Colaj G4Media.ro

SURSE Dan Voiculescu vrea să îl susțină pe Mircea Geoană la prezidențiale / Fondatorul Antenelor ține în șah PSD pentru a-și maximiza capacitatea de negociere înainte de alegerile din 2024

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, vrea să-i ofere susținere mediatică și politică secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la alegerile prezidențiale din 2024, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice. Potrivit acestora, Voiculescu speră să țină astfel în șah PSD pentru a-și maximiza capacitatea de negociere cu partidul lui Marcel Ciolacu înainte de alegerile din 2024.

Voiculescu ar dori să-și impună cât mai mulți oameni pe listele PSD la parlamentare, la europarlamentare și eventual o alianță PUSL-PSD la locale pentru a-și impune consilieri locali.




Un purtător de cuvânt al PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, a declarat pentru G4Media.ro că niciodată nu s-a discutat la nivelul conducerii partidului despre susținerea candidaturii lui Geoană. ”Nu s-a discutat niciodată despre domnul Geoană”, a precizat Lavinia Șandru.

La rândul lor, surse apropiate secretarului general adjunct al NATO susțin că nu a existat nici o discuție pe această temă cu Dan Voiculescu.

Chiar dacă va exista o înțelegere cu Geoană acum, Voiculescu va decide în ultimul moment pe cine susține, au mai precizat pentru G4Media surele citate.

Potrivit surselor G4Media.ro, Mircea Geoană și-a făcut lobby intens pe lângă partide pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Planul său ar fi coagularea mai multor formațiuni în jurul său: PSD, PPUSL, un partid ecologist și eventual un ALDE revitalizat.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu susține însă candidatura actualului secretar general adjunct NATO la prezidențiale.

„Mircea Geoană este un potențial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decideau liderii partidului cine este candidatul, acum nu mai decid ei, decide teritoriul”, a precizat a declarat Marcel Ciolacu în noiembrie 2022.

O primă recunoaștere publică a faptului că secretarul general adjunct al NATO se pregătește de alegerile de anul viitor din România a venit la începutul lunii iulie. Mircea Geoană a declarat atunci, într-un interviu pentru Turnul Sfatului, în legătură cu o eventuală candidatură la prezidențiale: ”Nu spun că nu sunt interesat”.

Rivalul lui Mircea Geoană ar fi chiar Marcel Ciolacu. Unul dintre scenariile luate în calcul de liderul PSD este o candidatură la Primăria Capitalei urmată, în caz de succes, de o candidatură la prezidențiale. Public, Ciolacu neagă că va candida la prezidențiale.

G4Media.ro a scris la vremea respectivă cum Mircea Geoană se folosește de deplasările și de ieșirile publice în calitate de secretar adjunct al NATO pentru a lansa mesaje de candidat la prezidențiale.

Nu ar fi prima dată când Geoană ar beneficia de susținerea unui puternic mogul media. La alegerile prezidențiale din 2009, pierdute în fața lui Traian Băsescu, Mircea Geoană a beneficiat de susținerea lui Sorin Ovidiu Vântu, pe care l-a și vizitat acasă în noaptea de dinaintea ultimei dezbateri televizate.

Fostul patron de la Realitatea TV a fost condamnat ulterior în mai multe dosare penale (Petromservice, în dosarul prăbușirii Fondului Național de Investiții (FNI) și în dosarul fugii lui Nicolae Popa, fostul director FNI adus între timp înapoi în țară pentru a-și executa pedeapsa).

Potrivit presei tabloide, Mircea Geoană este favoitul caselor de pariuri în cursa prezidențială. Casele de pariuri oferă o cotă de 2,50 ca Geoană să câştige alegerile, potrivit Fanatik.

Ca şanse, următorii cotaţi sunt Nicolae Ciucă, George Simion şi Marcel Ciolacu. Fostul premier are cota 5,00 să devină preşedintele României, liderul partidului AUR are cota 6,00 să câştige alegerile prezidenţiale.

În ceea ce îl priveşte pe Marcel Ciolacu, actualul premier, el are cota 7,00 să devină preşedintele României. Liderul USR, Cătălin Drulă, are cota 10,00 să câştige alegerile prezidenţiale. Laura Codruţa Kovesi are cota 11,00.

 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Dan Voiculescu cu barba ? parca i un Escobar de Balcani ! Ce Chestie !

    • Master of the babe vot invasion.

    • Ce lume absurda!
      Acest Voiculescu, a carui avere are origini suspecte, care fusese condamnat pentru niste malversatiuni cu terenuri ale statului, din cate stiu a ramas cu niste datorii neachitate catre stat pentru pagubele facute.
      Dar statul e prea uituc si el este prea ocupat de chestiuni mai importante: vrea sa ne gaseasca un presedinte, dupa ce l-a impins in fatza pe actualul!
      Iar Geoana, desi nu a fost capabil sa se mentina la sefia PSD, desi a pierdut alegerile pentru presedintia Romaniei si nu oricum, ci intr-un mod cam ridicol, cu ioata porecla lui de „prostanac”, aterizeaza la conducerea NATO!
      Eu nu stiu ce sa mai inteleg….

  2. Sper să vină curând „apocalipsa naturală” și sa scapam cu totii si de această relicva preistorica monstruoasa, acest dinozaur komunist oribil !

  3. asta s a vaccinat cu ser de la Ion Iliescu. Nu spera la Miracole !

  4. Hoțul si pr o stul🤣🤣🤣. La asa popor de id i oti, cum sa nu aiba succes!

  5. atata timp cat un reprezentant al partidului a mentionat faptul ca nu s-a discutat asa ceva….restul este doar presupunere,pareri si opinii fara nicio sustinere in spate.

  6. nu vad nicio legatura in asocierea personajelor.

    • care personaje ? Teologul Felix este Producatorul Actiunii Filmate in hantena 3. Nu stiu ce personaje ai Remarcat.

  7. Explozii la stații neautorizate GPL, arși care nici până în ziua de astăzi nu au unde să fie tratați în România, dezastru în educație, dezastru în economie… g4media: VOICULESCUUUU :))). Țara asta a trecut prin Băsescu și Iohanis, Geoană ar fi parfum, pe lângă faptul că informația a fost infirmată.

    • Parfum nu poate fi, Ion Iliescu a spus ca e Prostanac. Cum sa se stearga asta din „cazierul” P$D ?

  8. L-a sprijinit si Vantu, iar rezultatul a fost ‘decit’ mihaela-dragostea-mea. Atit. Mai mult nu se poate, chiar si cu grivco in spate.

  9. ar fi cea mai sigura varianta ca sa nu o vedem pe Mihaela la Cotroceni.

  10. incurcate sunt caile d’lui; pe geoana il sustine partidul nato, a facut jacuzi cu vintu, a fost filmat luand bani cash, tac’su general de securitate pe timpul lu’ ceasca… cel mai jmecher prstnk din lume; daca acelasi om era german/danez/american plimaba cainii la vecini sau vindea bilete de parcare! daca din 15mil de oameni noi avem arafat sef din palestina si ponta este in guvern nevotat de nimeni… manelism polititc

  11. Oare casele acelea de pariuri îl cotează pe Mircea Geoană favorit,chiar dacă nu este susținut de un partid mare parlamentar sau de o alianță de partide mari ori în care să fie cel puțin un partid mare?

  12. tot astept stirea ca VD are un AVC acut, dar vad ca nu vine :))

  13. Tartorul ăsta învechit in rele a tras multe sfori pentru distrugerea țării. Sper să scăpăm de el.

  14. Astept declaratia oficiala a domnului profesor in legatura cu sustinerea domnului Geoana la prezidentiale . De astfel de stiri rautacioase ne-am saturat toti .

  15. Din câte se vede ,condamnatul penal Dan Voiculescu intenționează să joace cartea șantajului la PSD,fluturând candidatura lui Mircea Geoana,pentru ca minusculul său partid PUSL să pătrundă pe ușa din dos în Parlament,Guvern și administrația publică locală,ceea ce ar însemna reînvierea unui cadavru politic.

  16. cu astfel de stiri, partidul AUR mai castiga niste adepti