G4Media.ro

Suporterii echipelor de fotbal din Timişoara, în marş pentru comemorarea eroilor Revoluţiei…

sursa foto: news.ro

Suporterii echipelor de fotbal din Timişoara, în marş pentru comemorarea eroilor Revoluţiei din Decembrie, 1989

Suporterii echipelor de fotbal din Timişoara au organizat, joi seară, tradiţionalul marş care comemorează evenimentele din urmă cu 32 de ani. Sub sloganul ”Cine uită e complice” au avut loc momente de reculegere, s-au depus coroane de flori şi s-au strigat lozinci din timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, relatează news.ro

Suporterii alb-violeţi au organizat, joi seară, Marşul Eroilor, un omagiu pe care aceştia îl aduc an de an celor care s-au jertfit pentru libertate la Timişoara.

Peste 100 de de tineri au pornit pe jos, din Piaţa Maria, unde s-a aprins scânteia Revoluţiei, şi au mers până la Cimtirul Eroilor, unde îşi dorm somnul de veci Eroii Timişoarei.

”Cine uită e complice!”, acesta este motto-ul cu care oamenii, păstrând distanţarea fizică şi purtând măşti de protecţie, au pornit pe străzile Timişoarei, în jurul orei 18.00.

Tinerii au purtat flori, torţe, steaguri tricolore şi steaguri ale Revoluţiei. Tinerii au strigat mesaje precum ”Eroii nu mor niciodată!”, „Cinste lor, cinste lor, Eroilor” şi „Libertate”, alături de semnul victoriei.

Lozincile din timpul Revoluţiei, precum ”Libertate”, ”Timişoara”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat” sau ”Azi în Timişoara, mâine-n toată ţară” au fost strigate, din nou, pe strazile oraşului.

Prima oprire a tinerilor a fost, ca întotdeauna, la Catedrala Mitropolitană unde au aprins candele în memoria celor care s-au jertfit în urmă cu 32 de ani.

Tinerii şi-au continuat drumul până în faţă Victoriei, unde au păstrat un moment de reculegere şi au continuat spre Piaţa Unirii şi strada  pietonală Mărăşti, relatează news.ro

Sursa Foto: news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Timisoara e singurul oras care mai omagiaza victimele revoluției, impuscate de armata romana pe 16 Decembrie, arse si cenusa aruncata la canal.

    • „Comemorarea eroilor Revoluţiei din Decembrie, 1989” rămâne până la urmă, o paradă o -serbare frumoasă..

      Cu adevărul – îngropat.

      O Țară-Simbol – cu 30 de ani, de Conduceri-Simbol.
      În a îngropa adevărul..

      Am înțeles.

  2. Mulțumim Timișoara pe tru sacrificiul vostru. Din pacate deși am scăpat de Ceaușescu nu am scăpat de cozile de topor don Gorj, Dolj, Vâlcea, Vrancea, Botoșani, etc, care Votează de 30 de ani cu fsn -usl

  3. Timisoara !

  4. Cinste Eroilor!
    Bravo suporterilor! Poate ca odata la patru ani, in preajma alegerilor marsul asta ar trebui repetat, poate cu un parcurs prin toata tara, fotbalul are suporteri peste tot. Prima libertate a fost cea de a alege, chiar daca atunci am ales foarte prost.

  5. Respect timisoara!cine uita e complice!

  6. Eroii din 1989 nu numai că sunt morți şi îngropaţi, dar zilnic se pişă pe memoria lor pensionarii speciali muşamalizatori ai dosarului revoluției.

  7. S-a mai strigat si „Iliesuc vinovat pentru sangele varsat!”, dar nu da bine sa-i vorbesti de rau comunistii vechi,si noi, ai Romaniei in agentiile lor de presa.

  8. Cum e cu libertatea religiei? Cum e cu multinationala Youtube si deontoloaga G4-Stiftung-USAGM proslavind „documentarul” de infierare neostalinista „Marele Alb”, in care patriarhul nu apare nicio secunda?

    Cum e cu alimentatia rationala? Cand v-ati cumparat ultima data trei paini deodata (culmea extravagantei!) sau 5 kile de porc?

    Cum va place incalzirea apartamentelor acum, javrelor?

    Ce va place mai mult, spalarea veceului italian sau recoltarea capsunelor spaniole? Vizele la intrarea in SUA, sau controlul vamala la intrarea in UE, unde teoreti ati fi si voi? Cum va place ca suroriloe voastre au umplut bordelurile Germaniei?

    Cu cat a crescut inaltimea medie a copilului roman, dintre care se seelectionau juniorii fotbalului, in perioada de 41 de ani de „infometare comunista” si in cei 31 de ani de „democratie”? La ce echipe mai joaca juniorii si tinerii romani? In ce cupe europene mai joaca Politehnica Timisoara sau orice alta echipa romaneasca?