G4Media.ro

Subprefect de Timiş: Singura alternativă pentru spitale este încălzire pe curent, ceea…

Subprefect de Timiş: Singura alternativă pentru spitale este încălzire pe curent, ceea ce poate duce la supraîncărcare şi accidente şi tragedii ca la Piatra Neamţ, Bucureşti sau Constanţa

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, care are şi atribuţii de prefect, a declarat că singura alternativă pentru ca spitalele să aibă încălzire este să treacă pe surse bazate pe energie electrică, însă acest lucru ar însemna supraîncărcare şi poate duce la tragedii cum au fost cele de la Piatra Neamţ, Bucureşti sau Constanţa. Drăgănescu a anunţat că a discutat cu ministrul Energiei, însă până la instalarea unui Guvern cu puteri depline nu se pot aloca sume de bani din fondul de rezervă al Executivului, pentru ca la Timişoara să repornească furnizarea agentului termic.

„Azi Delgaz Grid a început operaţiunea de deconectare a celor 8 locuri de consum aparţinând companiei locale de termoficare Colterm S.A. E-ON nu mai livrează gaz pentru că nu s-au plătit facturile, iar Primăria Timişoara nu a reuşit să convingă un alt furnizor de ultimă instanţă să preia rolul E-ON. Nimeni nu mai vrea să vândă gaz Coltermului, poate şi fiindcă va intra în insolvenţă. Directorul Colterm m-a informat că până dimineaţă sistemul de încălzire va rămâne intr-o uşoară inerţie şi caloriferele vor mai fi calde”, a scris subprefectul Ovidiu Drăgănescu pe pagina sa de Facebook.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că a discutat cu managerii de spitale despre încălzirea unităţilor sanitare, iar singura alternativă este ca acestea să se încălzească cu energie electrică.

„Am convocat o întâlnire online cu managerii de spitale şi am aflat că deja s-au răcit circuitele de încălzire. Din toate unităţile spitaliceşti cu multe secţii aflate în diverse clădiri, doar Spitalul V. Babeş şi Spitalul modular militar de la fostul Stadion C.F.R dispun de căldură în regim propriu. O situaţie gravisimă în contextul pandemiei de Covid19, dar şi pentru toţi pacienţii ce ies din operaţii sau sunt la secţiile ATI. Singurele alternative sunt aproape inaplicabile: încălzire pe curent, ceea ce poate duce la supraîncărcare şi accidente şi tragedii ca la Piatra-Neamţ, Bucureşti sau Constanţa, ori cu ajutorul instalaţiilor de climă, dar la temperaturi negative ele se pot bloca de la îngheţarea apei eliminate. Mai mult, dacă spitalele nu mai dispun de apă caldă menajeră, atunci ele ar putea pierde autorizaţia de funcţionare!”, a atras atenţia subprefectul.

Ovidiu Drăgănescu a adăugat că a discutat cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre situaţia de la Timişoara, însă nu a găsit o soluţie.

„Am căutat soluţii la ministerul Energiei şi la guvern, dar un ajutor imediat din rezerva de stat nu poate fi aprobat decât prin ordonanţă de guvern, ceea ce este imposibil acum deoarece un guvern demis nu poate adopta, constituţional, un asemenea act. Caut în continuare o soluţie care să ajute Colterm să repornească alimentarea cu agent termic a Timişoarei”, a mai scris Drăgănescu.

Marţi, la prânz, a fost oprită furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON. Peste 50.000 de abonaţi Colterm sunt afectaţi de această situaţie, printre aceştia se numără şcoli şi spitale.

Citește și

Alfred Simonis: Fritz şi Nica să se ducă la Bucureşti şi să rezolve situaţia Colterm! Să se lege cu lanţuri de gardul Guvernului, să intre în greva foamei, orice, dar să nu mai pună piciorul în Timişoara fără soluţii, că nu mai au ce căuta pe aici!

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Cebinee ca Subprefect.ul nu e electrician

 2. la arad cum le-ati dat bani, acolo se poate ca e PNL la Timisoara nu ca ii hate-uiti pe USR, trist ma sa lasati spitalele fara caldura pentru niste calcule politice

 3. Oricum n-a mai ramas mare lucru in fondul de rezerva. A avut grija Citu sa-l goleasca pentru pretinii lui

 4. Votați USR în continuare. Ei aduc bunăstare. Azi în Timișoara, mâine în București și poimâine în Brașov. P.S. Când tu ca primar nu ești în stare să le asiguri cetățenilor un minim de nevoi necesare gen apă potabilă, căldură, curățenie sau accesul la alimente, ar trebui să demisionezi în secunda următoare. Se aude Fritz, Nicușor???!!! Guvernul României???!!!

  • prietene datoria e de la Dl. Robu doar intamplarea face ca rahatul a lovit exact cand e primar USR, dupa ce aia au chelit tot 30 ani acum vreti ca USR sa rezole in 8 luni, dar pe tine postac nu te intereseaza

  • Ca michi maus Robu? Ca datoriile-s din 2012

  • Da’ oare cum se face că datoriile acumulate de 32 de ani au ajuns să nu mai poată fi amânate taman la primarul USR ? 😂😂😂
   O fi cumva de vină Mafia Bolșevică care a jefuit țara 32 de ani si acum vrea iar ? 😂😂😂

  • Pe unde e Usr–ul la conducere nu se mai fura. Ar trebui să aibă o grămadă de bani la dispoziție. E de 1.5 ani primar, nu mai poate da vina pe cei dinainte.

  • Pai tocma ce plati vreo 130 de milioane din bugetul local. Da’ ca parerolog tre’ sa-ti iei doza de căcat

 5. Asta se intampla daca intarzii plata dijmei la stapanul european.
  Sa vezi distractie cand vom intra in executare silita pentru datoria externa, nu cea pe care o avem acum, cea pe care o vom face din cauza politicilor „ambitioase” dictate de la bruxel.
  Traiti bine pe datorie pana atunci, aceasta este motto-ul UE.

 6. Iata cine se face vinovat de situatia de la Timisoara-6 contracte a mamicii interlopului animal politic Valceanu PNL cu societatea de termoficare care a lasat datorii uriase acumulate în carca actualului primar au fost postate de jurnalistii de la Aktual24

 7. Unde dreku mai exista spitale fara generatoare de curent si centrale termice propii? Este bine ca poate se opreste si curentul exact cind sunt aparatele conectate si o sa moara cineva…Coltermul e raspunzator direct si de viata oamenilor? Cine le-a dat puterea asta lor? Sau mai bine spus….cine si ce sfori sau tras pentru a fi Coltermul furnizor ???

 8. daca o sa fie asa cum zici probabil ca in 28 nu mai sunt alegeri