G4Media.ro

SUA vor extinde antrenamentele de luptă pentru trupele ucrainene în Germania

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

SUA vor extinde antrenamentele de luptă pentru trupele ucrainene în Germania

Armata americană își va extinde pregătirea militarilor ucraineni în Germania, a anunțat Pentagonul. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat astăzi că noua instruire va implica aproximativ 500 de ucraineni pe lună și nu va necesita o creștere a desfășurării de trupe americane în Europa, potrivit Sky News.

Statele Unite au instruit deja aproximativ 3.100 de soldați ucraineni cu privire la modul de utilizare și întreținere a anumitor arme și alte echipamente, inclusiv obuziere, vehicule blindate și sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate, cunoscut sub numele de HIMARS.

Dar lideri militari de rang înalt discută de luni de zile despre extinderea acestei instruiri, invocând necesitatea de a îmbunătăți capacitatea unităților ucrainene de a se deplasa și de a coordona atacurile pe câmpul de luptă.

Potrivit oficialilor, scopul antrenamentelor este de a folosi lunile de iarnă pentru a perfecționa abilitățile forțelor ucrainene, astfel încât acestea să fie mai bine pregătite să contracareze orice creștere a atacurilor rusești sau eforturile de extindere a câștigurilor teritoriale ale Rusiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...