G4Media.ro

SUA vor anunța un nou pachet de ajutor de 625 de milioane…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

SUA vor anunța un nou pachet de ajutor de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include încă patru sisteme HIMARS și 32 de obuziere, afirmă un oficial din domeniul apărării

SUA urmează să anunțe un nou pachet de ajutor de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include încă patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), precum și mai multe obuziere și muniție, potrivit unui înalt oficial din domeniul apărării, relatează CNN.

Pachetul, care intră sub incidența unei Autorități prezidențiale de reducere a fondurilor și va fi extras direct din stocurile SUA, include, de asemenea, 16 obuziere de 155 mm și 16 obuziere de 105 mm, împreună cu muniția aferentă, a precizat oficialul.

Acest pachet va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS, pe care armata ucraineană le-a folosit cu mare succes împotriva forțelor rusești. Ucrainenii au folosit muniția GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System), lansată din vehiculul HIMARS, pentru a efectua lovituri de precizie împotriva centrelor logistice rusești, a posturilor de comandă, a depozitelor de muniție și nu numai.

Acest pachet de ajutor a fost raportat pentru prima dată de Reuters.

Săptămâna trecută, SUA au anunțat un pachet de securitate în valoare de 1,1 miliarde de dolari în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitate în Ucraina (USAI), care includea alte 18 HIMARS. Tranșa de HIMARS din acest pachet va fi contractată de la producătorii de arme și va dura mai mult timp pentru a fi produsă și livrată, dar este destinată apărării Ucrainei pe termen mediu și lung.

Cu cel mai recent pachet de 625 de milioane de dolari, SUA vor fi angajat peste 16,8 miliarde de dolari în ajutor pentru Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, la 24 februarie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Armele continuă să vină, rușii continuă să fugă.

  2. Oameni buni, ce facem? Cum Dumnezeu scapam de nebun? Putin este in stare sa-si lase propria armata sa piarda, ca sa aiba motiv sa atace cu chimice sau mai rau cu nucleare. Ce facem daca se ajunge acolo? Imaginati-va doar ca rusii vor trimite prima nuclera cat de mica. Daca nu se raspunde atacului se va crea un precedent periculos, daca se raspunde, se va escalada si noi vom ajunge la mila cosmosului. Pana acum Putin a actionat necontrolat si nu a blufat, a zis ca ataca Ucraina si toti au zis ca vorbeste prostii si uite ca a făcut-o. Ucraina forteaza schimbarea lui Putin, dar cum se poate intampla asta? Intrebarea mea este simpla: Ce facem pentru pace? Pur si simple vreau sa nu ma mai trezesc dimineata cu gandul ca nebunul a decis sa arunce planeta in aer. OK, pace cu Putin nu se poate, dar trebuie facut ceva ca sa convingem rusii sa nu mai ia parte la acest nenorocit de razboi, actiunile trebuie indreptate si catre ei. Nu poti sa zici: vreau sa moara toti rusii si ai inchis telefonul. Fie ca vrem, fie ca nu, rusia va exista si va trebui sa convietuim cu acestia langa noi. Daca nu ajutam la schimbarea rusiei din interior, nu vom reuși sa oprim nebunul. Acum astept injuraturile voastre. Inainte sa ma faceti in toate felurile, faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va doar ce insemna sa ne prajim de la radiatii la noi in oat cu familia alaturi.Suntem prea relaxati si ne dorim prea mult distrugerea.