G4Media.ro

SUA, UE şi Marea Britanie adoptă noi sancţiuni împotriva Iranului

Sursa foto: Wikimedia Commons - Tasnim News / Hossein Ostovar

SUA, UE şi Marea Britanie adoptă noi sancţiuni împotriva Iranului

Statele Unite şi Uniunea Europeană au adoptat luni noi sancţiuni împotriva Iranului, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Conform agenţiei Reuters, Washingtonul a sancţionat atât Fundaţia Cooperatistă a Corpului Gardienilor Revoluţiei, cât şi mai mulţi înalţi oficiali iranieni. Departamentul Trezoreriei SUA a comunicat că fundaţia este un conglomerat economic înfiinţat de oficialităţi de rang înalt, cu scopul de a gestiona investiţiile.

UE a decis luni măsuri împotriva a patru comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei şi a douăsprezece unităţi din acest corp militar de elită al regimului islamic de la Teheran, precum şi a ministrului iranian al tineretului şi sportului, Hamid Sajjadi Hazaveh. Forţele armate sunt acuzate de reprimarea manifestaţiilor antiguvernamentale şi de încălcarea drepturilor omului, iar ministrul – de presiuni asupra sportivilor, precizează Jurnalul Oficial al Uniunii, potrivit AFP.

Regatul Unit a sancţionat prin interzicerea accesului şi blocarea activelor mai mulţi oficiali iranieni, printre care Ahmad Fazelian, adjunct al procurorului general al Iranului, ca reacţie la execuţia „în scopuri politice” a unui fost oficial din ministerul apărării de la Teheran, Alireza Akbari, cetăţean britanic şi iranian în vârstă de 61 de ani, spânzurat în 14 ianuarie ca spion. Pe lista celor sancţionaţi mai figurează şi responsabili din domeniul securităţii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...