G4Media.ro

SUA oferă Republicii Moldova un grant de peste 35 de milioane de…

Foto: Facebook / Primăria Chișinău

SUA oferă Republicii Moldova un grant de peste 35 de milioane de dolari pentru susținerea economiei și consolidarea democrației

Guvernul Statelor Unite ale Americii urmează să acorde Republicii Moldova finanțare suplimentară în valoare totală de circa 35,73 milioane de dolari SUA, sub formă de grant, în cadrul celor două acorduri semnate de către Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii la data de 28 septembrie 2016, transmite Radio Chișinău, citat de Rador.

În acest sens, Executivul a aprobat în cadrul ședinței de miercuri, inițierea negocierilor și aprobarea semnării a două Amendamente la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative și la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană, a căror termen de implementare este sfârșitul anului 2025.

Astfel, cel de-al doisprezecelea Amendament la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative, care urmează să fie semnat, prevede acordarea unei finanțări suplimentare în valoare de cca 19,4 milioane dolari SUA, atingând valoarea totală, rezultată din Amendamentele la Acordul în cauză, de 96,3 milioane dolari SUA. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea implicării cetățenilor, consolidarea receptivității instituțiilor publice și reducerea vulnerabilității instituțiilor și proceselor democratice.

De asemenea, va fi suplimentată și valoarea totală a Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană cu 16,3 milioane dolari SUA, atingând valoarea totală, rezultată din Amendamentele la Acordul în cauză, de 106,9 milioane dolari SUA. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea accesului la piața Uniunii Europene și alte piețe internaționale și creșterea competitivității în sectoarele transformatoare.

Amendamentul nr. 12 la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea democrației participative, semnat la Chișinău la 28 septembrie 2016, și respectiv Amendamentul nr. 12 la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative și la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană vor intra în vigoare la data semnării acestora.

sursa: Radio Chișinău

Sursa foto: Facebook Primăria Chișinău

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. numai mie imi suna dubios toate generozitatiile astea?

    • Da. Pentru că noi, ceilalți, trăim pe altă planetă, în ireal; neacceptând realitatea.