G4Media.ro

SUA: Mark Esper, fost secretar al Apărării, dă în judecată Pentagonul pentru…

SUA: Mark Esper, fost secretar al Apărării, dă în judecată Pentagonul pentru că nu-i permite să-și publice memoriile care cuprind și perioada pe care a petrecut-o sub administrația Trump

Fostul secretar american al Apărării Mark Esper a deschis duminică un proces împotriva Pentagonului pentru că nu permite publicarea unor părţi dintr-o carte de memorii despre perioada pe care el a petrecut-o în administraţia lui Donald Trump, relatează Reuters.

Volumul, intitulat ‘A Sacred Oath’ (‘Un jurământ sacru’), aduce la lumină evenimente care s-au petrecut în a doua parte a preşedinţiei lui Trump, a spus Esper.

Fostul şef al Pentagonului susţine într-un comunicat că Departamentul Apărării a editat „în mod arbitrar” manuscrisul după ce el l-a înaintat reprezentanţilor acestuia pentru analiză.

„O parte semnificativă de text este blocată de la publicare în mod necorespunzător, sub acoperirea clasificării. Textul blocat este esenţial pentru relatarea unor întâmplări importante discutate în manuscript”, se arată în plângerea depusă de Esper la un tribunal federal.

Mark Esper a fost secretar al Apărării în timpul lui Trump, din iunie 2019 şi până în noiembrie 2020, când a fost demis din cauza mai multor divergenţe privind politicile.

Printre acestea s-a numărat şi opoziţia publică a lui Esper faţă de ameninţările lui Trump de a folosi forţele armate active pentru a suprima protestele de stradă împotriva injustiţiei rasiale după uciderea afro-americanului George Floyd de către poliţie la Minneapolis, relatează Agerpres.

Foto: Mark Esper/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter