G4Media.ro

SUA interzic importurile de la 26 de companii textile chineze, din cauza…

sursa foto: Dale DE LA REY / AFP

SUA interzic importurile de la 26 de companii textile chineze, din cauza muncii forţate a uigurilor

Statele Unite au blocat joi importurile de la 26 de comercianţi chinezi de bumbac sau depozite, ca parte a efortului de a elimina din lanţul de aprovizionare al SUA bunurile fabricate cu munca forţată a minorităţilor uigure, transmite Reuters, citată de News.ro.

Companiile sunt cele mai recente intrări în Lista de entităţi create în cadrul Legii de prevenire a muncii forţate uigure, care restricţionează importul de bunuri legate de ceea ce guvernul american a caracterizat drept un genocid în curs de desfăşurare al minorităţilor din regiunea Xinjiang din China.

Oficialii americani cred că autorităţile chineze au înfiinţat lagăre de muncă pentru uiguri şi alte grupuri minoritare musulmane în regiunea Xinjiang de vest a Chinei. Beijingul neagă orice abuz.

Multe dintre companiile de bumbac enumerate au sediul în afara Xinjiang, dar se aprovizionează cu bumbac din regiune, a declarat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, într-un comunicat.

Desemnările ajută ”companiile responsabile să efectueze diligenţa necesară, astfel încât, împreună, să putem menţine produsele muncii forţate în afara ţării noastre”, a spus Alejandro Mayorkas, secretarul Securităţii Interne.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Washingtonul a restricţionat importurile de la 65 de entităţi de când a fost adoptată legea, în 2021, potrivit departamentului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...