G4Media.ro

SUA îndeamnă Guvernul României să continue să combată corupţia, pentru „a îmbunătăţi”…

sursa foto: Facebook/ Ambasada SUA

SUA îndeamnă Guvernul României să continue să combată corupţia, pentru „a îmbunătăţi” mediul general de afaceri şi „a-şi consolida” poziţia în rândul statelor UE care încearcă să atragă investitori americani

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz, prezent joi la Forumul Investitorilor Străini organizat de Business Review a transmis că SUA îndeamnă Guvernul României să continue să combată corupţia, pentru „a îmbunătăţi” mediul general de afaceri şi „a-şi consolida” poziţia în rândul statelor UE care încearcă să atragă investitori americani.

„Îndemnăm Guvernul României să continue să combată corupţia, să organizeze consultări cu părţile implicate şi să desfăşoare consecvent evaluări ale impactului înainte de adoptarea legislaţiei, pentru a îmbunătăţi mediul general de afaceri şi a-şi consolida poziţia în rândul statelor UE care încearcă să atragă investitori americani”, a transmis Muniz, potrivit site-ului misiunii SUA în România.

Potrivit acestuia, „România îmbină în mod fericit energia nucleară, hidroelectrică, petrolul, gazele naturale, energia eoliană şi multe alte resurse”. Cu toate acestea, a adăugat David Muniz, „Raportul de ţară al Comisiei Europene din anul 2020 cu privire la România a menţionat instabilitatea legislativă persistentă, procesul decizional imprevizibil, capacitatea instituţională redusă şi corupţia drept factori care erodează încrederea investitorilor”.

„Companiile americane repetă aceste îngrijorări şi menţionează şi deficitul de infrastructură energetică şi de transporturi care reduc eficienţa operaţiunilor şi cresc costurile”, a menţionat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

SUA apreciază candidatura României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a completat Muniz. „În calitate de partener apropiat şi prieten, SUA vor susţine eforturile României de a ajunge să aibă climatul de investiţii şi statul de drept la standardele cerute în cursa de a deveni membră a OCDE”, a afirmat el.

David Muniz a vorbit şi despre cooperarea româno-americană în domeniul militar. „Colaborarea cu România şi cu aliaţii noştri din NATO îmi dă speranţe, deoarece am făcut faţă provocărilor majore pe care le-a adus invazia Rusiei din Ucraina asupra securităţii şi bunăstării de pe continent. Când mă uit la dumneavoastră, văd aliaţi şi parteneri”, a mai spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, conform Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Românii vor doar să fure de la stat. Nu le intră în cap ce vorbește omul ăsta.

  2. In traducere libera, „nādragii, trageti-va nādragii sus”! 💡

  3. Sunt interesati de consolidarea buzunarului propriu si atat!

  4. Indemn lansat in 1990, repetat de cateva mii de ori pana acum, reiterat si in 2090 cand localnicii inca vor mai spera la ridicarea vizelor. Coruptia este o valoare fondatoare a acestei adunatu…pardon, natiuni!

  5. VEDETZI DE CE SUA NU AU AMBASADOR IN ROMANIA

  6. Bă,dar și voi acum…Cu cine bre ,cu Ciolacul și Stănescu tractoristu,cu Tudose?Pe bune?

  7. Bre’ americanilor voi recomandați statului corupt să combată corupția? Zău așa!