G4Media.ro

SUA iau în considerare mutarea unor trupe din Europa de Vest în…

SUA iau în considerare mutarea unor trupe din Europa de Vest în Europa de Est  – diplomat NATO

Statele Unite ale Americii iau în considerare mutarea unor trupe staţionate în Europa de Vest în Europa de Est în următoarele săptămâni, a declarat un diplomat NATO pentru Reuters, pe fondul escaladării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Acest lucru are de-a face cu trupele americane care sunt deja în Europa, a declarat diplomatul, sub rezerva anonimatului, confirmând un articol din New York Times care a afirmat că preşedintele american Joe Biden ia în considerare trimiterea de trupe americane în ţările baltice şi în ţările aliate din Europa de Est.

NATO a anunţat luni că a plasat trupele în stare de alertă şi a întărit Europa de Est cu nave şi avioane de luptă suplimentare, în ceea ce Rusia a condamnat drept o escaladare a tensiunilor legate de Ucraina.

Diplomatul a declarat că eventualele mişcări de trupe vor fi graduale şi că orice completare a golurilor NATO pe flancul său estic ar putea avea loc în următoarele săptămâni. (Sursa: Agerpres)

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. si asa stau degeaba acolo

  2. Rusii astia parca ne vor binele de aduc americanii trupe peste tot

  3. mau ramane sa aduca capacitatile atomice din germania si asta e . devenim cei mai tari .

  4. Ce reușește Rusia în urma acestui circ este să aibă și mai multe trupe NATO și mai aproape de granițele lor, că tot se plângeau.

  5. Pământul fiind rotund americanii pot sa-si ducă trupele din străinătate în ce direcție vor, important este să ajungă la ele acasă

    • Măcar de’ar fi rotund – le’ar ieși cât de cât socoteala că ar putea intra în bârlogul Ursului și pe USA din dos – dar nenea Biden cred că-i de altă părere..

    • Corect, dar uneori trebuie sa se mai și odihnească. De preferat în rusia. Vreo 50 de ani.