G4Media.ro

SUA condamnă planul Rusiei de a organiza procese la Mariupol pentru a-i…

Regimentul Azov, Telegram

SUA condamnă planul Rusiei de a organiza procese la Mariupol pentru a-i judeca pe prizonierii de război ucraineni / ”Toţi membrii forţelor armate ucrainene, inclusiv voluntarii ucraineni şi străini, au dreptul la statutul de prizonier de război”

SUA au condamnat miercuri planul Rusiei de a organiza procese la Mariupol, oraş capturat în luna mai, pentru a-i judeca pe prizonierii de război ucraineni, subliniind caracterul lor „nelegitim”, relatează Agerpres, care citează AFP.

„Aceste procese-spectacol sunt nelegitime şi o parodie a justiţiei şi le condamnăm ferm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-un comunicat.

Potrivit Washingtonului, Moscova vizează să „deturneze” atenţia comunităţii internaţionale de la „atrocităţile comise de forţele ruse în Ucraina” de la invazia rusă a acestei ţări, la 24 februarie.

„Toţi membrii forţelor armate ucrainene, inclusiv voluntarii ucraineni şi străini, au dreptul la statutul de prizonier de război dacă sunt capturaţi şi trebuie să fie trataţi şi protejaţi de acest statut, în conformitate cu Convenţiile de la Geneva”, se arată în comunicatul care cere Moscovei „să respecte obligaţiile care îi revin în temeiul dreptului internaţional”.

ONU şi-a exprimat marţi o îngrijorare similară, subliniind că este interzisă înfiinţarea de tribunale doar pentru a judeca astfel de cazuri.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Trebuie pus ceva în scenă, Rusia nu mai știe cum să mintă ca să-și justifice crimele comise în Ucraina.

  2. Bine ca le stii tu pe toate… orc dement ce esti. Hai mai ai de pupat fundul lui putler, ca sa aflam si altele de la tine. 10mtey!

  3. Ai fost acolo și de aia ai atâtea informații la cald nu? Sau auzi chestiile astea când îl ajuți pe Puțin să se șteargă la dos

  4. Pai ucrainienii deja au judecat si condamnat cativa soldati rusi, america s-a facut ca ploua atunci, acum sunt doar penibili…