G4Media.ro

SUA autorizează vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între…

sursa foto: Pexels

SUA autorizează vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani

Statele Unite au autorizat vineri vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, deschizând calea pentru lansarea iminentă a unei noi etape majore a campaniei de imunizare, care vizează 28 de milioane de copii din ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

Această autorizare de urgenţă de către Agenţia SUA pentru Medicamente (FDA) a fost acordată după o analiză atentă a rezultatelor studiilor clinice efectuate de Pfizer pe câteva mii de copii.

”Ca mamă şi medic, ştiu că părinţii, cadrele medicale, profesorii şi copiii au aşteptat cu nerăbdare această autorizare”, a declarat, potrivit unui comunicat, Janet Woodcock, comisar interimar al FDA.

”Vaccinarea copiilor mici împotriva COVID-19 este un pas în plus către o revenire la normalitate”, a insistat ea.

Marţi, o comisie de experţi independenţi s-a întrunit şi, după o zi de discuţii, s-a pronunţat în favoarea imunizării copiilor de 5-11 ani cu acest vaccin. Conform studiilor clinice, remediul s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90,7% în prevenirea formelor simptomatice ale bolii la această grupă de vârstă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Oare ce stiu pupatorii nostri de moaste si nu stiu americani? Acolo te dau aia in judecata ca e cafeaua putin rece si aici mori cu „dreptatea in mana”, dar totusi noi stim mai bine…

  • Americanii (cu doi de ,,i,,) stiu sa facă profit, mai ales cand ajungi in situația de vaccinare obligatorie, fără ca producatorii (tot cu doi de ,,i,,) sa aibă vreo responsabilitate.

  • Nu previne raspandirea si nu exista decese in grupul ne tratat – deci nu previne decesul. A fost aprobat pentru ca le-a crescut anticorpii la copilasi.

   Dar daca eu imi fac test de anticorpi si iese ca am multi, pot fi scutit de doza a saptea, aia care se va face intr-un testicul?

   Anticorpii sunt uneori importanti, alteori neimportanti, pe principiul cine cui.

  • Ai un os pentru acel „i”. Si ce stiu pupatorii de moaste?

 2. Jos labele de pe copiii nostri! Va bag direct in cap zeama voastra experimentala!

 3. După ce aboneaza și copiii la 2 injecții pe an trec la animalele de companie, divizia veterinara a Pfizer a încercat un vaccin la gradina zoologica din nu știu ce oraș nord american.
  Pentru a evita certificatele false soluția va fi chipul rf-id foarte popular in Suedia, clipește cool sub piele mâinii cind este accesat.

 4. Poate in Rusia ta. Intr-o tara libera infundai puscaria pentru incitare la violenta.